Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sterownik centralnego zamka Civic VI

michfra88
07-04-14, 21:11
Witam,
mam takie pytanie czy kupując ten zestaw http://allegro.pl/show_item.php?item=4094381160 zamontuję go bez problemu w swoim civicu i będę miał centralny z pilota? czy ktoś już robił coś podobnego i mógłby pomóc?

Styler84
07-04-14, 22:43
Widzę, że temat świeżutki, to nie będę zakładał nowego z moim pytaniem. Czy te wszystkie uniwersalne zamki mają kabelki ułożone w tej samej kolejności? Prawdopodobnie mam do wymiany centralkę uniwersalnego zamka centralnego. Czy mogę kupić dowolną i będzie pasowało? Czy może każdy producent stosuje inny układ kabelków albo jeszcze co innego...? Na starej centralce nie ma żadnych napisów, a jakaś mundra głowa przede mną zastosowała 3 kolory kabli... Nie wiem co mam...

raq22100
08-04-14, 00:25
@michfra88
a masz teraz CZ? czy tylko zwykły? Jak masz CZ to czy zamykają Ci sie drzwi kierowcy jak zamkniesz drzwi pasażera z kluczyka czy tylko pasażera?
@Styler84
Inny, ale nie ma przy samym sterowniki styczki z kolorowymi kablami (krótkimi) i dopiero do nich podłaczone dalsze przedłużenia?

Proff
08-04-14, 00:36
michfra88, uniwersalny siłownik ci jeszcze będzie potrzebny jeśli takiego nie masz, do kupienia w tej samej firmie (BTW, te piloty zasięgiem działania nie grzeszą, przynajmniej moje).

Styler84
08-04-14, 22:51
Dobra, dopatrzyłem się kolorów, faktycznie przy samej centralce są jakieś resztki.
Mam jednak wątpliwość czy na pewno muszę wymieniać. Po odłączeniu i ponownym podpięciu centralki światła awaryjne migają trzy razy czyli są jakieś znaki życia, ale na piloty nadal nie reaguje. Baterie wymienione. Może coś nie łączy? Tylko co? Co mogę sprawdzić?

raq22100
13-04-14, 14:45
To że sygnały wysyła do awaryjnych to nie znaczy że działa, po tym możesz wnioskować tylko że zasilanie jest podpięte i awaryjne działają :P
Może się piloty rozkodowały? Nie ma tam jakiegoś mikro styku?
http://www.wizfon.pl/file/s_7243ee06ed0dfe933b7769cd35b76d0b_2584.JPG
Za pomocą jego się zazwyczaj koduje piloty. U mnie jak w sterowniku jeden przestał działać, to po wymiane baterii działał ale na mały zasięg. Nie opłacało się, za baterie do 2 pilotów 20zł, a za nowy sterownik z 2 nowymi pilotami i bateriami dałem chyba z 60zł.

Piciek
13-04-14, 21:49
Wracając do tematu, czy taki sterownik podany przez kolegę będzie działał czy lepiej dać sobie z nim spokój? Jak to wgl jest z montażem i na jakiej zasadzie działa domykanie szyb trzeba coś specjalnie dorabiać bądź przerabiać

raq22100
13-04-14, 22:00
Będzie działał, o ile masz wszędzie siłowniki. Co do domykania szyb to po prostu podawany jest impuls do silniczka szyb po zamknięciu auta przez 30sec tak jak byś przycisnął przycisk do zamykania. Nie wiem do końca czy napewno nie ma jakiegoś systemu który odcina prąd jak szyba się domknie ale chyba nie i wg. mnie taki moduł zużywa silniczek.

Piciek
14-04-14, 05:24
Trzeba dokładać jakiś siłownik do drzwi czy da się podłączyć z ori centralnego zamka?

raq22100
14-04-14, 11:15
Trzeba dokładać do drzwi kierowcy (tam jest tylko taki czujnik zamiast siłownika).

rychupeja
14-04-14, 18:26
Siłowniczków raczej nie bedzie trzeba dokładać - civic z reguły były fabrycznie wyposażone w centralny zamek. Czy dacie rade samemu zamontować to trudno ocenić - jednak potrzebna jest jakaś minimalna wiedza i umiejętności. Z tego ci wiem to takie zestawy z reguły mają instukcję wiec powinniście dać rade - i pamiętajcie, w cifie siłowniczki są sterowane masą a nie pluem.

Proff
14-04-14, 20:23
tylko że przy fabrycznym centralnym w drzwiach kierowcy nie ma siłownika, otwierasz je kluczykiem i działają pozostałe siłowniki

Cholewa
15-04-14, 00:45
ja kupiłem uniwersalny zamek centralny z tej samej firmy jak w linku z pierwszego posta i działą bardzo dobrze. Dobrą opcją jest dokupienie dodatkowego siłownika do bagażnika.

kossak6
17-04-14, 11:40
Witam,
Możecie polecić jakiś konkretny zestaw, mam centralny zamek z kluczyk EJ9, chce dorzucić pilota do tego plus jeszcze otwieranie bagażnika również aby było z pilota, co dokładnie potrzebuję ?

raq22100
17-04-14, 21:38
Nie myl centralnego zamka ze sterownikiem na pilot do niego. CZ były montowane często seryjnie, ale w wersji bez pilota. Aby dorzucić pilot potrzebujemy sterownika na pilot, oraz siłownika do drzwi kierowcy. Aby otwierać klapę sterownik musi być wyposażony w dodatkowy kanał, i musimy dokupić siłownik do klapy, silniejszy niż do drzwi. Nie ma większego znaczenia ze zamek w Hondzie jest sterowany masa, i tak dodatkowy siłownik w drzwiach kierowcy podpinamy bezpośrednio do sterownika.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka