Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek przestał działać.

takibartek
10-05-08, 09:36
Witajcie,

przestał mi działać zamek centralny (fabryczny). Nie otwierają się żadne z 3 pozostałych drzwi. Bezpiecznik nr 6 pod konsolą sprawdzony - jest cały. Wymieniłem go też na chwilę na inny, nadal nie działa. Oblookałem manuala i mam parę wątpliwości/pytań. Może swoim doświadczeniem pomożecie mi je rozwiać.

1. Z manuala wynika, że jest różnica w systemie centralnego zamka w zależności czy jest zainstalowany "keyless entry" (fabryczne otwieranie na pilota) czy nie. W przypadku otwierania na pilota sterownik jest gdzieś (gdzie dokładnie?) pod konsolą środkową. Bez otwierania na pilota jest w drzwiach pasażera. Mam drzwi otwierane na pilota, ale za pomocą alarmu Prestige. Gdzie powinienem szukać sterownika: pod konsolą czy w drzwiach pasażera?

2. Na słupku między drzwiami kierowcy i drzwiami tylnymi lewymi, od strony drzwi kierowcy ze słupka wychodzi w peszelu wiązka i wchodzi z poworotem w słupek. W jednym miejscu zobaczyłem wczoraj, że jest lekko wyrwana z miejsca, w którym wchodzi do słupka. Za co odpowiada ten kabel (w manualu nie mogłem znaleźć)?

3. Planuję zdjąć drzwi kierowcy i sprawdzić czy nie wyczepiło się połączenie dyngsa od otwierania drzwi z resztą systemu centralnego zamka.

4. Co jeszcze należałoby sprawdzić? Co mogło się stać?

skolopendra
10-05-08, 17:46
pod konsolą

mysle że tam

Co jeszcze należałoby sprawdzić?
bateryjkę w pilocie :) podłączenia do samej centralki(mogła własnie ona pasć)

abarth81
11-05-08, 12:29
Odczepiło sie albo kable popękały było tak u wujaszka mojego, namówilem go na civica 5d i kupił ale centaralny nie dziłał okazao sie ze kable lubia pękac w otulinie posztukowali pękniecia i działa.