Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Głuchy stukot w przednim zawieszeniu na kostce/dziurach

kropa
09-05-08, 22:25
Witam,

mam następujący problem w swoim Coupe `94.
Przy jeździe na grubo ułożonej kostce/dziurach słychać głuche stuki (najbardziej z lewej strony) - kierownica nie wpada w jakiś "rezonans" acz czuć na niej te objawy.
Wymieniane były wszystkie cukierki (oryginały), lewy wahacz i obie końcówki drążków kierowniczych. Po wymianie lewego wahacza, przez ok. tydzień wszystko było ok, po pewnym czasie objawy znów wróciły :( Wymian końcówek nie dała nic :(

Jakieś pomysły? Bo zaczynam tracić cierpliwość :/

cbool67
10-05-08, 18:22
ja mam też tak samo. U mnie to jest spowodowane luzem na maglownicy,

_Z_I_K_
11-05-08, 11:41
jak bedziesz mial auto w gorze zlap za poloske jak bedziesz mial luz to masz przyczyne mam to samo u siebie ale jeszcze nie mam pomyslu czy to moze byc przegub czy co nikt nie wie co to jest na stacji diag to samo

piero
11-05-08, 13:02
miałem podobne stuki jak niedokręciłem piasty, właśnie na kostcem i takich lepionych drogach. sprzwdz czy niemasz luzów. najlepiej podnieś auto i na boki kołem czy nierusza sie, albo sciąg koło i sprawdz czy tarcza sie nierusza. być może masz łożyska wywalone i stąd sie biora luzy i głuche stukanie

Homer
11-05-08, 14:54
no u mnie tez cos podobnego bylo i okazala sie to delkiatnie krzywa tarcza.Po wymianie tarcz jak reką odjal :)