Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bagażnik na pilota (4D)

Rrajk
07-04-14, 00:45
Wertując strony internetowe w poszukiwaniu jak by sobie ułatwić życie i przerobić otwieranie bagażnika na zdalne z pilota natrafiłem na taki filmik.

https://www.youtube.com/watch?v=IcjFF6-HVLU#t=1146

Nie wiem teraz czy to wynika z różnic składania fabrycznego na dane rejony czy może kwestia rocznikowa (polift) ale na filmiku wygląda jak by i piloty i instalacja elektryczna (przynajmniej częściowa) i sam MICU były już przygotowane pod dołożenie już tylko modułu otwierania bagażnika. Rozłożyłem swój pilot i niestety elektronika na nim wygląda całkiem inaczej, nie sprawdzałem jeszcze instalacji na tym błotniku czy sączy nie ma tam kabelków do sterowania zdalnym otwieraniem bagażnika. Czy ktoś z rocznikami 2008/2009 (napisane tam jest że te roczniki taką modyfikację przeszły według filmiku i all banglało) mógłby potwierdzić, że u nich ta instalacja jest i piloty mają taką właśnie elektronikę? Prosiłbym ewentualnie o foto elektroniki pilota.

zyga502
07-04-14, 08:37
Wertując strony internetowe w poszukiwaniu jak by sobie ułatwić życie i przerobić otwieranie bagażnika na zdalne z pilota natrafiłem na taki filmik.

https://www.youtube.com/watch?v=IcjFF6-HVLU#t=1146

Nie wiem teraz czy to wynika z różnic składania fabrycznego na dane rejony czy może kwestia rocznikowa (polift) ale na filmiku wygląda jak by i piloty i instalacja elektryczna (przynajmniej częściowa) i sam MICU były już przygotowane pod dołożenie już tylko modułu otwierania bagażnika. Rozłożyłem swój pilot i niestety elektronika na nim wygląda całkiem inaczej, nie sprawdzałem jeszcze instalacji na tym błotniku czy sączy nie ma tam kabelków do sterowania zdalnym otwieraniem bagażnika. Czy ktoś z rocznikami 2008/2009 (napisane tam jest że te roczniki taką modyfikację przeszły według filmiku i all banglało) mógłby potwierdzić, że u nich ta instalacja jest i piloty mają taką właśnie elektronikę? Prosiłbym ewentualnie o foto elektroniki pilota.

To co jest na tym filmiku to wg mnie dokładka użytkownika,zresztą poszukaj na forum, zrobił tak w civicu 4D użytkownik "abla", "jacek65" ma taki gadżet w swoim aucie już wstawiony seryjnie

Rrajk
07-04-14, 21:30
Owszem dokładka użytkownika ale mi chodzi o coś innego. Pilot tego użytkownika z filmiku, elektronika na nim różni się totalnie (i poprowadzone ścieżki na płytce) od mojego. Chodzi mi o to, że pewnie w wersji poliftowej już była kładziona i wiązka i piloty były przygotowane pod dołożenie siłownika elektrycznego do zdalnego otwierania bagażnika. My natomiast przedliftowcy musimy ciągnąc kable i kombinować z przekaźnikami.
Więc miałbym jedynie prośbę do któregoś właściciela sedana poliftowego o zrobienie chociaż zdjęcia elektroniki swojego pilota lub potwierdzenie, że jego elektronika jest identyczna jak ta na filmiku.
Bo po prostu przez głowę przemknęła mi taka myśl, że może u nas też wystarczyło by dolutować dodatkowy przycisk do pilota, dołożyć siłownik, a wiązka gdzieś tam jest schowana i nie wykorzystana i nie trzeba by było kombinować z przekaźnikami :).