Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Instrukcja obsługi Honda Civic 1.4 1999 - nie serwisówka.

Hubi
09-05-08, 13:07
Witam
Jestem tu nowy. Właśnie wstapiłem do klubu posiadaczy Hondy Civic VI 1,4 5D 1999r.. Dostałem oryginalną książeczkę z instrukcją obsługi, opisem wskaźników, parametrami etc. ale jest po francusku (samochód z Belgii). Czy ktoś z forumowiczów ma może polskojęzyczną wersję takiej książeczki? Na forum znalazłem oczywiście manuale i serwisówki ale tłumaczą wszystko oprócz podstaw.

Chemiczny
09-05-08, 13:30
ja też miałem problem ale polskiej nie znalazłem
Udało mi się kupic na allegro za 5 PLN instrukcję po angielsku. Czasem się trafiają.
Maciek

Hubi
09-05-08, 13:46
>Chemiczny
Jak nie znajdę, to zgłoszę się do ciebie z prośbą o skan lub ksero - oczywiście koszty po mojej stronie

skolopendra
09-05-08, 14:50
oprócz podstaw.

a jakie to podstawy :speszony:

BolzZ
09-05-08, 14:51
Może po prostu pytaj o to, co Cię interesuje... Ja mam oryginalną, polską instrukcję do 5D tyle że załączaną do hondy z rocznika '96, ale skanowanie 208 stron trochę mi się nie widzi, trzebaby mieć ze cztery wolne godzinki, a w tej książeczce za bardzo nie ma istotnych informacji, o wiele więcej jest w książkach o których wspomiałeś, np. "sam naprawiam".

Hubi
09-05-08, 20:35
podstawy=np. od czego jest kontrolka z symbolem kluczyka lub z takim dziwnym symbolem ni to silnika ni to jakiegoś bloku w lewej, górnrj części tablicy.
Wiem, że wiele spraw jest oczywistych, ale ja lubię najpierw przeczytać instrukcję użytkowania niż zgadywać niektóre sprawy (a tu czytam o kodach błędów, etc)
OKi, jak będzie dla mnie coś niejasne, to zapytam na forum, nie chcę tylko wyjść na ignoranta
Chciałem się pochwalić Hondzią, ale jak tu dodać zdjęcie do postu???

kroli
09-05-08, 20:40
od czego jest kontrolka z symbolem kluczyka

fabryczny immobilizer

skolopendra
09-05-08, 20:48
podstawy=np. od czego jest kontrolka z symbolem kluczyka lub z takim dziwnym symbolem ni to silnika ni to jakiegoś bloku w lewej, górnrj części tablicy.

faktycznie podstawy :) ....(czek)

Chciałem się pochwalić Hondzią, ale jak tu dodać zdjęcie do postu???

zalogowaC się np w fotosiku wysłać foto i wkleić line z miniaturką

BolzZ
16-05-08, 16:34
http://www.allegro.pl/item363138863_honda_civic_5_d_rok_1995_2001_w_j_an gielskim.html

Konrad84
16-05-08, 21:05
to forum to twoja książeczka. Z działu obsługi i serwisu jest tu wszystko :hinczyk: Tylko "tematyczne" mają potrzebę aktualizacji.