PDA

Zobacz pełną wersję : Stukot w zawieszeniu

majlo_civic
09-05-08, 11:04
Mam taki problem, że przy jeździe prosto, nawet na nienajrówniejszej drodze zawieszenie siedzi cicho, ale jak tylko zaczynam skrecac, zwlaszcza w lewo (nie przypominam sobie, żeby przy skręcie w prawo było to samo, ale tego nie wykluczam) to pod podłogą słychac dośc głośne stukanie. Wiecie co to może byc?

patyk_lks
09-05-08, 11:56
Sprawdz pezeguby zewnetrzne. Jezeli stukot ustaje po wcisnieciu sprzegla to beda to one. Druga opcja to uklad kierowniczy drazki/koncowki/maglownica.

majlo_civic
09-05-08, 13:46
To raczej przeguby, bo rzeczywiście stukot ustaje jak wcisnę sprzęgło.
Pewnie będą do wymiany. Ile ok. ksoztują nowe?

Dzieki :)

patyk_lks
09-05-08, 17:02
Takich pytan nie zadawaj na forum tylko w hurtowniach z czesciami. www.intercars.com.pl www.fota.pl i wiele innych:)

majlo_civic
09-05-08, 17:38
OK:)
Mam inne pytanie. Mimo że studiuję anglistykę to nie mam pojęcia. W manualu jest mowa o wymianie:
lower ball joint
ball joint boot
Czy wie ktoś, które to są przeguby zewnętrzne?

patyk_lks
09-05-08, 18:13
sworzeń dolny / oslona sworznia

majlo_civic
09-05-08, 18:48
Ale sworzeń i przegub to chyba nie to samo? Czy to samo? Bo chodzi mi o przegub, zgodnie z tym co powiedziałeś, że może byc przyczyną stukania u mnie. I nie wiem który to przegub zewnętrzny? lower ball joint czy ball joint boot ?

Gelzak
10-05-08, 10:56
Ale sworzeń i przegub to chyba nie to samo? Czy to samo? Bo chodzi mi o przegub, zgodnie z tym co powiedziałeś, że może byc przyczyną stukania u mnie. I nie wiem który to przegub zewnętrzny? lower ball joint czy ball joint boot ?

Ani lower ball ani ball joint boot to nie sa przeguby
Tak jak napisał Ci "patyk_lks" sa to sworzeń dolny i osłona sworznia

Zadzwon so intercarsu i powiedz im ze potrzebujesz przegub zew. do takiego i takiego samochodu i tyle.
Pozdro