Zobacz pełną wersję : Stukot w zawieszeniu
majlo_civic
09-05-08, 11:04
Mam taki problem, że przy jeździe prosto, nawet na nienajrówniejszej drodze zawieszenie siedzi cicho, ale jak tylko zaczynam skrecac, zwlaszcza w lewo (nie przypominam sobie, żeby przy skręcie w prawo było to samo, ale tego nie wykluczam) to pod podłogą słychac dośc głośne stukanie. Wiecie co to może byc?
Sprawdz pezeguby zewnetrzne. Jezeli stukot ustaje po wcisnieciu sprzegla to beda to one. Druga opcja to uklad kierowniczy drazki/koncowki/maglownica.
majlo_civic
09-05-08, 13:46
To raczej przeguby, bo rzeczywiście stukot ustaje jak wcisnę sprzęgło.
Pewnie będą do wymiany. Ile ok. ksoztują nowe?
Dzieki :)
Takich pytan nie zadawaj na forum tylko w hurtowniach z czesciami. www.intercars.com.pl www.fota.pl i wiele innych:)
majlo_civic
09-05-08, 17:38
OK:)
Mam inne pytanie. Mimo że studiuję anglistykę to nie mam pojęcia. W manualu jest mowa o wymianie:
lower ball joint
ball joint boot
Czy wie ktoś, które to są przeguby zewnętrzne?
sworzeń dolny / oslona sworznia
majlo_civic
09-05-08, 18:48
Ale sworzeń i przegub to chyba nie to samo? Czy to samo? Bo chodzi mi o przegub, zgodnie z tym co powiedziałeś, że może byc przyczyną stukania u mnie. I nie wiem który to przegub zewnętrzny? lower ball joint czy ball joint boot ?
Ale sworzeń i przegub to chyba nie to samo? Czy to samo? Bo chodzi mi o przegub, zgodnie z tym co powiedziałeś, że może byc przyczyną stukania u mnie. I nie wiem który to przegub zewnętrzny? lower ball joint czy ball joint boot ?
Ani lower ball ani ball joint boot to nie sa przeguby
Tak jak napisał Ci "patyk_lks" sa to sworzeń dolny i osłona sworznia
Zadzwon so intercarsu i powiedz im ze potrzebujesz przegub zew. do takiego i takiego samochodu i tyle.
Pozdro