Zobacz pełną wersję : Dysze od spryskiwaczy VII gen coupe
Czy do VII coupe podejdą dysze do spryskiwaczy z innego auta? Po 1 denerwuje mnie to, że za każdym razem jak spryskam sobie szybę to później na masce widać zacieki, które idą od dysz. Tak jakby coś tam było nieszczelne i leciało mi na maskę. Po 2 ułamałem dzisiaj od dołu jedną dyszę bo chciałem zamontować zawór zwrotny i tak jakoś się stało...
Mam w sedanie mgłówe z C3 i są dużo lepsze. Brudzą co prawda maskę, ale ładnie moczą od razu całą szybę, nie ma sytuacji, że wycieraczka zaczyna ruch na sucho :)
Ja jestem zmuszony wymienić dysze bo jedną ułamałem niechcący :D Czy da radę zrobić coś z tymi dłuuugimi zaciekami na masce po umyciu szyby?
Psikasz detailerem, przecierasz mikrofibrą i śladu nie ma ;)
Czy te dysze od citroena można regulować? Zamontowałem je, wszystko pięknie ale tryska mi aż za samochód :D
#edit
Podłożyłem gumowe podkładki jak do śrub tyle, że przeciąłem je na pół i jest git :)
a oryginalne kupiłeś?
mi spasowały idealnie bez kombinacji
Ja jestem zmuszony wymienić dysze bo jedną ułamałem niechcący :D Czy da radę zrobić coś z tymi dłuuugimi zaciekami na masce po umyciu szyby?
Co do śladów, to po pierwsze używaj dobrego płynu do spryskiwaczy. Niektóre są dość "agresywne" i zostają ślady. Od 2 lat używam płynu z Shela i jest łagodny dla wosku, nie mam trójkątnych śladów przy spryskach. Druga sprawa właśnie to odpowiednie zabezpieczenie lakieru :)