Zobacz pełną wersję : Wymiana gum tylnej pólki. VI 5D
Czy, ktoś wymieniał kiedyś uchwyty/gumy w tylnej półce bagażnika ?
Kupiłem używaną ale ma przerwane "oczka". Nie chce działać
na siłę może już ktoś przerabiał ten temat.
Szukałem ale nie znalazłem na forum dlatego rzucam mój pierwszy wątek.
Camellia Racing
04-04-14, 22:46
Chodzi Tobie o linki które podnoszą półkę z podniesieniem drzwi bagażnika?
Te gumy wystarczy po prostu wyjąć , wystarczy pchnąć od góry.
Te gumy wystarczy po prostu wyjąć , wystarczy pchnąć od góry.
Ok dzięki spróbuje. Pytałem bo myślałem ze tam są z każdej strony jakieś małe płaskowniki
na zaciski, czy coś w tym stylu.
Ok poszło Dziękuje za pomoc.
A ma ktos z was takie gumy na sprzedaz? U mnie nie ma jednej gumy, chetnie przygarne :)
Wysłane z mojego Blade przy użyciu Tapatalka
A ma ktos z was takie gumy na sprzedaz? U mnie nie ma jednej gumy, chetnie przygarne :)
ja mam zwykle sznurki (takie grubsze z budowlanego) i są 100x lepsze od tych seryjnych gumowych ;)
W takim razie to chyba uzyje zwyklych czarnych sznurowek do butow ;)
Wcale nie trzeba używać sznurków. Ja u siebie zastosowałem gumy chyba z Opla Astry czy VW Golfa.
Kupowałem w InterCarsie i płaciłem coś koło 6 zł za komplet. Weź na wzór do sklepu by długość się zgadzała.
Mam coś tak jak w tej aukcji i pasuje idealnie.
http://allegro.pl/wieszak-ciegno-polki-opel-astra-f-hatchback-hb-jat-i4121022364.html
u mnie ta półka strasznie puka na dołkach, zastanwiam się jak ją usztywnić by przy zamknietym bagazniku sie nie ruszała
Można do klapy przykleić jakąś piankę/gąbkę aby po zamknięciu klapy dociskała półkę.
no tak tylko trzeba to jeszcze zrobic estetycznie :)
Dlatego najlepiej jak by pianka była koloru czarnego, lub koloru tapicerki, przyklejona do wewnętrznej strony klapy, dzięki temu normalnie nie widoczna (zwłaszcza z zewnątrz).
albo do półki od spodu w miejscu w którym opiera się o obudowy głośników sam myślę nad czymś takim bo moja w ogóle jakieś dźwięki czasem wydaje na dziurach...
albo do półki od spodu w miejscu w którym opiera się o obudowy głośników sam myślę nad czymś takim bo moja w ogóle jakieś dźwięki czasem wydaje na dziurach...
Czy, ktoś podklejał od spodu dociążenie półki. Odkleja mi się.
Czego użyć do sklejenia ?
Ja już kleiłem (miałem oderwane prawie do połowy), użyłem kleju szewskiego, najpierw nasączasz materiał w miejscach klejenia, a potem po godzinie jeszcze raz smarujesz i ściskasz ściskami stolarskimi w jak największej ilości miejsc. Klejone u mnie pół roku temu, trzyma się nieźle do dziś.
Widzę, że nie tylko ja mam problem z tą tylną półką. Co proponujecie by wyeliminować dźwięki? Co podklejacie aby ją dociążyć? Jakieś zdjęcia?
A może inaczej... W którym miejscu ci drga? od strony klapy, czy od strony zawiasów półki (kanapy)?
Bo od strony zawiasów, wewnątrz mocowania powinny być takie blaszki żeby wchodziła półka na wcisk i nie hałasowała, zaś od strony klapy powinna być taka guma co dociska półkę do dołu po zamknięciu klapy.
Ma ktoś jakiś pomysł jakim materiałem można obić półkę ? Jakiś czas temu ją kleiłem za pomocą żywicy i włókna szklanego. Żywicy było aż nadto i w paru miejscach przesiąkło.
Obijał ktoś z Was ?
Ma ktoś jakiś pomysł jakim materiałem można obić półkę ? Jakiś czas temu ją kleiłem za pomocą żywicy i włókna szklanego. Żywicy było aż nadto i w paru miejscach przesiąkło.
Obijał ktoś z Was ?
Może jakiś flock?
od strony zawiasów, wewnątrz mocowania powinny być takie blaszki żeby wchodziła półka na wcisk i nie hałasowała
Jak ktoś ma na zbyciu te blaszki to chętnie przygarnę, bo jedną popsułem, a drugą zgubiłem :confused: :)
Możliwe że jak nie sprzedałem, to całe te plastiki z osłonami głośników u mnie jeszcze leżą.
Przypomnij mi się na pw w poniedziałek późnym popołudniem to po pracy poszukam.