Zobacz pełną wersję : Dławiący się silnik D14A8
Witam, jadąc dziś moim Civicem 1.4iS 90KM do WArszawy zaraz za Radomiem odczuwałem lekkie dławienie się silnika, ale mówie pewnie zły gaz wlałem moze przejdzie.. Jadać 120km/h wszystko było ok tylko od czasu do czasu się zadławił. Problem zaczął się w korku koło Raszyna.. Silnik zaczął się dławić przy ruszaniu i oraz przy ok 2-3 tys obrotów.. zarówno na gazie jak i na benzynie. Co to może być? Świece? Przewody? czy coś gorszego? Proszę o odpowiedz ponieważ "utknałem" w Warszawie a muszę w Niedzielę wrócić do Radomia:) tak więc.. Pomocy! :D Z góry dziękuję, Pozdrawiam. :)
Witam. Kilka miesięcy temu przerabiałem ten problem. Zacznij od sprawdzenia czy nie masz przebić na kablach, zgaś światło garażu i spryskiwaczem rozpyl wodę nad kablami WN. Jeśli będzie dyskoteka znasz odpowiedź. Ja i tak wymieniałem świece i kable bo miałem to w planach, ale to problemu szarpania nie rozwiązało. Najbardziej to się odczuwało przy właśnie 2-3 tys. no i nie palił na wszystkie gary. Pomogło czyszczenie aparatu, kopułki i palca. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze rozwiążesz problem.
Filtr gazu kiedy wymieniany?
Filtr gazu wymieniony 8 tys.km temu razem z filtrem oleju, paliwa i powietrza:) dzwonilem do kilku fachowcow i mowia tez ze to wina swiec i kabli:/ Karol91 jakiego aparatu?:)
Mi D14A8 też się dławi na gazie, ale tylko na gazie. Przy samym gazie reduktor do wymiany, a tak samo jak koledzy z góry. Sprawdź świece kable :)!
samodiagnostyka coś podpowiada?
Wymiana świec i przewodów pomogła :) co prawda szarpnęło mi to kieszeń ale mam nadzieje że warto :P