PDA

Zobacz pełną wersję : Dławiący się silnik D14A8

Thonr
04-04-14, 21:34
Witam, jadąc dziś moim Civicem 1.4iS 90KM do WArszawy zaraz za Radomiem odczuwałem lekkie dławienie się silnika, ale mówie pewnie zły gaz wlałem moze przejdzie.. Jadać 120km/h wszystko było ok tylko od czasu do czasu się zadławił. Problem zaczął się w korku koło Raszyna.. Silnik zaczął się dławić przy ruszaniu i oraz przy ok 2-3 tys obrotów.. zarówno na gazie jak i na benzynie. Co to może być? Świece? Przewody? czy coś gorszego? Proszę o odpowiedz ponieważ "utknałem" w Warszawie a muszę w Niedzielę wrócić do Radomia:) tak więc.. Pomocy! :D Z góry dziękuję, Pozdrawiam. :)

karol91
04-04-14, 22:16
Witam. Kilka miesięcy temu przerabiałem ten problem. Zacznij od sprawdzenia czy nie masz przebić na kablach, zgaś światło garażu i spryskiwaczem rozpyl wodę nad kablami WN. Jeśli będzie dyskoteka znasz odpowiedź. Ja i tak wymieniałem świece i kable bo miałem to w planach, ale to problemu szarpania nie rozwiązało. Najbardziej to się odczuwało przy właśnie 2-3 tys. no i nie palił na wszystkie gary. Pomogło czyszczenie aparatu, kopułki i palca. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze rozwiążesz problem.

Marecki
05-04-14, 00:23
Filtr gazu kiedy wymieniany?

Thonr
05-04-14, 08:35
Filtr gazu wymieniony 8 tys.km temu razem z filtrem oleju, paliwa i powietrza:) dzwonilem do kilku fachowcow i mowia tez ze to wina swiec i kabli:/ Karol91 jakiego aparatu?:)

kreacik
05-04-14, 08:55
Mi D14A8 też się dławi na gazie, ale tylko na gazie. Przy samym gazie reduktor do wymiany, a tak samo jak koledzy z góry. Sprawdź świece kable :)!

Endrju1
05-04-14, 09:26
samodiagnostyka coś podpowiada?

Thonr
05-04-14, 12:47
Wymiana świec i przewodów pomogła :) co prawda szarpnęło mi to kieszeń ale mam nadzieje że warto :P