Zobacz pełną wersję : lakierowanie EG9
Witam, chciałbym się sam podjąć lakierowania swojej EJ9 i mam kilka pytań:
-jakich gradacji papieru ściernego użyć do szlifowania obecnego lakieru?
-ile litrów lakieru bazowego i bezbarwnego bede potrzebował?
-czego użyć do wypolerowania nowo położonego lakieru?
Z góry dzięki za pomoc i za wszystkie porady.
Kup wałek i pomaluj autorenolakiem bez wykonywania tych wszystkich czynności - podejrzewam, że lepiej to wyjdzie niż po szlifowaniu i polerowaniu z Twoim udziałem...
Ad.UP
Ale zes mu pojechal...
Koledzo brakuje Ci podstawowych informacji na ten temat, wiec jezeli chcesz zeby to jako tako wygladalo to oddaj do najtanszego lakiernika w okolicy, zrobi to zapewne duzo lepiej niz ty za pierwszym razem, bo podejrzewam ze nie zajmujesz sie na codzien lakierowaniem ? Po co bys wtedy pytal... No ale jak chcesz sam to na necie znajdziesz napewno sporo przydatnych informacji tutaj raczej nie. Ale ostrzegam ze bedzie rzeznia :]
Mam znajomego co w szopie u tescia malowal swojego Opla Astre MK1, z odleglosci 50 metrow wygladal fajnie, znacznie gorzej sie prezentowal kAstrat jak sie podeszlo :P
Malasander
04-04-14, 18:46
bez komory/sterylnego garażu nie ma co się za to brać, pył się zbierze i nie wyciągniesz tego
daj se spokoj lakierowanie to nie jest łatwa sprawa milion rzeczy może pojsc zle
masz zerowa wiedze wiec szkoda zachodu