Zobacz pełną wersję : Przegluby zewenetrzne na przedniej osi.
Witam,
Nie znalazlem w archiwum posta dotyczacego mojego problemu dlatego tez go opisuje i prosze o porade.
mam dosc rzadka hanie
produkcja 96 w angli
civic 5 d, 1,4 75 KM
oznaczenie typu MA8
bez ABS !!!!!
musze teraz wymienic przegluby zewenetrzne na przedniej osi.
chce kupic zamienniki ale zamowione u kumpla w sklepie nie pasuja (zla srednica laczenia z osia).
mial ktos taki problem?
znacie producenta, nr katalogowy tych przeglubów, link do strony?
musze koniecznie udac sie do ASO HONDY?
dzieki za odpowiedz
sorry, ze burze wizerunek dobrego wlasciciela hondy i inwestuje w zamienniki.
pozdr
mam dosc rzadka hanie
produkcja 96 w angli
civic 5 d, 1,4 75 KM
oznaczenie typu MA8
bez ABS !! !!!
z tą rzadkością to miał być taki joke? bo nie qmam...
skolopendra
08-05-08, 17:03
chce kupic zamienniki ale zamowione u kumpla w sklepie nie pasuja (zla srednica laczenia z osia).
jedz do jc niech wybiorą coś z katalogu ,najlepiej nie sygowanego ich logiem :)
Bassmaster
08-05-08, 22:38
Polecam przeguby japońskiej firmy HDK chociażby z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item359050551_japonski_przegub_napedowy_honda_civi c_crx_prelud.html
Tylko wg. instrukcji sprzedającego, cytuję:
"Tylko w autach bez ABSu.
Przy zamówieniu obowiązkowo prosimy podać numer identyfikacyjny samochodu tzw. numer vin ponieważ występowały dwa różne przeguby w tych rocznikach.Oba przeguby są w tej samej cenie i dostępne w naszej ofercie."
ja ostatnio zamontowałem właśnie hdk i z tego co zauważyłem, to guma się trochę załamuje,wiec trzeba jej pilnować,żeby nie przeoczyć jak sie przetrze, bo będzie kibel
witam dzieki za pomoc.
kupilem w inter cars na zakopianskiej przeglub za 202 PLN i zamontowalem.
Jak wsziadlem do auta odrazu buzia sie usmieechnela bo zupelnie inny kompfrt jazdy.
dzieki za pomoc i sugestie
zamykam watek
pozdrawiam piotr
To sie może podepne....
Sprawa wygląda tak że po wymianie przegubu zewnętrznego lewego (HDK) przy skrecie i przyspieszaniu slychac charakterystyczne terkotanie objawiające sie zuzyciem przwegubu, slychac to także podczas skrecania w prawo ale także z lewej strony. Przegub jest nowy (sam zakładalem) wiec czemu ten objaw?? :/
Przegub jest nowy (sam zakładalem) wiec czemu ten objaw??
może pękła guma tak jak mówił to kolega maciak mogło to być spowodowane mało fachowym założeniem przegubu
dostał się brud do środka no i przegub się wysrał przerabiam właśnie to samo u siebie :(
Przegub jest nowy (sam zakładalem) wiec czemu ten objaw??
może pękła guma tak jak mówił to kolega maciak mogło to być spowodowane mało fachowym założeniem przegubu
dostał się brud do środka no i przegub się wysrał przerabiam właśnie to samo u siebie :(
Wczoraj zaglądalem do tego przegubu i guma jest jak i jej mocowanie OK. Po krotkich przemysleniach doszedlem do wniosku ze wcisnolem za malo smaru :bicie: (tak to jest jak sie najpierw cos robi a pozniej czyta manuala :/ ) dzisiaj wyjade na probna przejazd to dam znac...
Wczoraj zaglądalem do tego przegubu i guma jest jak i jej mocowanie OK. Po krotkich przemysleniach doszedlem do wniosku ze wcisnolem za malo smaru :bicie: (tak to jest jak sie najpierw cos robi a pozniej czyta manuala :/ ) dzisiaj wyjade na probna przejazd to dam znac...
chcialem powiedzice ze nie zakladalem tego przeglubu sam, tylko jakis koles mechanik to zrobil.
ja nie moge nazekac.
co do gum to faktycznie trzeba uwazac i od razu zmieniac jak jest cos nieszczelne bo bez smaru sie daleko nie zajedzie
pozdrawiam
chcialem powiedzice ze nie zakladalem tego przeglubu sam, tylko jakis koles mechanik to zrobil.
ja nie moge nazekac.
co do gum to faktycznie trzeba uwazac i od razu zmieniac jak jest cos nieszczelne bo bez smaru sie daleko nie zajedzie
pozdrawiam