Zobacz pełną wersję : Wymiana kierownicy
W związku z tym, że moja kierownica doprowadza mnie do szału (obszycie nieoryginalne), planuję wymianę.
Znalazłem na Allegro dwie aukcje:
jedna kierownica niby z VTI: http://goo.gl/WHiJhE
druga skórzana z normalnej wersji: http://goo.gl/gZckj5
Nigdy nie miałem w rękach skórzanej kierownicy w 5d i nie wiem na co się patrzeć przy kupnie. Czy oferty podane w linkach są warte uwagi?
Kazik_h9w3
02-04-14, 21:29
Najważniejsze jeżeli chodzi o kiere z vti to żeby nie była poprzecierana no i charakterystyczne w niej jest obszycie czerwoną nicią a cena nie jest jakaś z kosmosu , a o serii się nie wypowiem bo nie miałem takowej
Na moje, to ta z drugiego linka nie jest z civica, nie było takich. Poproś lepiej o zdjęcie wtyczki, żebyś wiedział, czy Ci na taśmę podejdzie. Na alle wisi moja identyczna, jest z accorda.
W 5D miałeś trójramienną bez poduszki; zwykłą z poduszką; vti - czyli taka, jak zwykła, tyle, że skórzana i czerwona nić; no i akcesoryjną - skórzana, grubsza niż inne i z wypustkami.
Na co patrzeć przy kupnie... No żeby ładna była, proste. Żeby sztywno się obręczy trzymała. I przy zakupie innych niż seryjnie montowane - żeby wtyczka od poduszki była plug&play.
Na moje, to ta z drugiego linka nie jest z civica, nie było takich
Mylisz się, akurat tą drugą sprzedaje nasz forumowy kolega jawasaki i pochodzi z Aerodecka - zresztą zobacz inne części jakie sprzedaje i wszystko jest z Aerodecka ;)
Jeśli chodzi o kierownicę z VTi to aktualnie sprzedaję swoją - patrz dział giełda.
No kurde Mike. Juz zamowilem ta z aero.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Mylisz się, akurat tą drugą sprzedaje nasz forumowy kolega jawasaki i pochodzi z Aerodecka - zresztą zobacz inne części jakie sprzedaje i wszystko jest z Aerodecka ;)
Jeśli chodzi o kierownicę z VTi to aktualnie sprzedaję swoją - patrz dział giełda.
Strasznie drogo sobie krzyczysz za te kierownicę, i to na dodatek bez poduchy :) ja w podobnym stanie wraz z poduszką kupiłem za 90zł z przesyłką :D
ale teraz żałuję bo chciałbym grubszą z VTi-S ;p
bartek_levis
03-04-14, 21:25
No i dobrze że zamówiłes jest wygodna sam mam taką i jestem zadowolony ważne żeby nie była wytarta i żeby ją impregnowac i czyścić co jakiś czas.dłużej posłuży ja miałem trochę starta i wypalona słońcem po 170 kkm ale co jakiś czas ok 3 miesiące ja czyszczenie mleczkiem i imptegnuje solidna warstwa pasty od skór autolandu i powiem szczerze po roku takich zabiegów trochę.blasku odzyskała pasuje do tapicerki dobrze się trzyma wiec zakładać i się cieszyć. Idealnym uzupełnieniem jest gałka z vti :)
Widzę ,że formułowicz kupił kierownicę ;) , zastanawiałem się nad tym i nie wiem na 100% czy jest oryginalnie w civic , ale na pewno pasuje. To był dość specyficzny areodeck. Podobna jest do tej z vti , z tym że jest inna skóra i oczywiście nitka poza tym jest identyczna. Osobiście żadna kiera pasująca do naszych 5d mi nie leży, są jakieś takie duże.. .
Podobna do vti, identyczna jak z accorda V.
Kolega będzie zadowolony. Moze nie tak, jak z przesiadki ze zwykłej na skorzaną, ale mimo wszystko. Szwy na kierownicy +5 do wyglądu.
Przesiadam sie z zwykłej, obszytej krzywo z gownianej niby skóry własnoręcznie przez byłego wlasciciela. Teraz tylko jak to założyć... bylo na forum?
Przesiadam sie z zwykłej, obszytej krzywo z gownianej niby skóry własnoręcznie przez byłego wlasciciela. Teraz tylko jak to założyć... bylo na forum?
Ściągasz zaślepki, odłączasz wtyczkę poduszki (jak się boisz, to odłącz akumulator), odkręcasz gwiazdkowym poduszkę, później klucz chyba 19 i odkręcasz kierownicę.
Pewnie będziesz miał problem z przykręceniem kierownicy prosto ;)
Kierownica zamontowana. Dzięki za pomoc panowie.
bartek_levis
11-04-14, 08:30
poka poka wrzuć jakieś foty :)
Uhttp://img.tapatalk.com/d/14/04/11/ejypu9yh.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/04/11/8y5ururu.jpg
Zdjecia szału nie robią, ale rożnica jest kolosalna. Nastepny krok: wymiana podsufitki :)
bartek_levis
11-04-14, 13:46
o a ja mam inna na godzinie 2 i 10 mam przeszycie i inną skórę w dotyku na odcinku od 10 do 2 i deskę można okleić bo te plastiki to średnio mi się podobają
W porównaniu z autami salonowymi (np kia z 2013) tej klasy plastiki sa tu dobrej jakości.
A prosto przykręciłeś? :>
Zaznaczylem sobie ołówkiem. Jest prosto :)
Nastepny krok: wymiana podsufitki :) pamiętaj abyś kupił dwie puszki kleju :)
No no, można już powiedzieć że wnętrze skórzane w kilku procentach :D Wg mnie przydałby się jeszcze podłokietnik ze skóry, akurat mam po sąsiedzku na sprzedaż ;)
Podłokietnik kupiłem w zeszłym roku od Mike'a :)
podepne się ;)
Mógłby mi ktoś policzyć ile ma zębów na wieloklinie seryjna kierownica z MB?
Byłbym wdzięczny :P