Zobacz pełną wersję : Swap B18c4 pomocy ?
Czy ktoś wie gdzie w kujawsko- pomorskim ,jest jakiś dobry elektryk który by mi podłączył instalacje elektryczną w tym silniku ?
http://www.garazraceteam.pl/
A macie kogos jeszcze bo mowia ze maja duzo roboty teraz ?
proponuje Ci sie nie ograniczac do naszego wojewodztwa,ja targalem sie do SSg w Wawie ale warto bylo,teraz niestety kazdy ma w pip roboty :afro: zebys otem nie zalowal ze jakis Czesio z zakladu popier%%&* Ci kabelki ;)
A macie kogos jeszcze bo mowia ze maja duzo roboty teraz ?
masz juz wlozony ten silnik to sie nie dziwie ja tez tego bym nie robil albo firma robi calosc albo nie robi wcale bo nikt po nikim nie bedzie poprawial
a dlaczego nie skoro ktos siedzi w elektyce to po co ma sie bawic w wkaldanie silnika zgarnie kase tylko za podlaczenie
a ile ma cie skasowac tyle co za swapa okaze sie ze poducha ci sie urwie i do kogo bedziesz mial pretensje przeciez nie do siebie
A dlaczego ma sie poducha urwac? Przeciez wszystko pasuje podobno i nie trzeba ciac podluznic.
okaze sie ze poducha ci sie urwie
przy podlaczeniu elektryki?
Przeciez wszystko pasuje podobno i nie trzeba ciac podluznic.
ranu boskie to ktos kiedys cial?
Pewnie ze pasuje . a przeciez bede wiedzial kto to robi jezeli cos bedzie nie tak w elektryce to pojde do tego co podlaczal elektryke , a jezeli cos z silniekiem to do tego co przekladal , przeciez wiem kto to robi.
A chyba elektryk troche sie zna to wie ile ma wziąć kasy za podlaczenie
a co tam masz do podłączenia dokładnie i jak wygląda instalacja??
co ma sie niby pourywac? samą przekladke to zrobi każdy średnio ogarniety mechanik.
w sumie to mam tylko do podlaczenia kable od kompa do silnika bo silnik jest z angola i nie z tej strony sa kostki , trzeba by je albo porzedluzac albo wsadzic ta instalacje co dostalem do tego silnika . A ja na elektryce znam sie mniej niz wcale
wes porozcinaj peszle w wiazce przy silniku i po kolei poprzedłuzaj kabel po kablu kolorami. Oczywiscie laczone miejsca musisz zalutowac i zaizolowac porzadnie zeby sie nie utlenily, jesli wsadziles juz silnik to utrudniles sobie robote, bo wiazka idzie od strony grodzi
tylko tam wszystkie kolory sie nie zgadzaja
tylko tam wszystkie kolory sie nie zgadzaja
zgadza sie ciężko będzie ci mechanika znaleźć żeby to podłączył
BARTAS998 napisał/a:
Przeciez wszystko pasuje podobno i nie trzeba ciac podluznic.
ranu boskie to ktos kiedys cial?
Nie chpdzi o znaczenie doslowne ;/ a pozatym jak sie podluznica zegnie to myslisz ze jak sie ja prostuje?
A co do wiazki...jezeli polega to na przedluzaniu kabli to to nie jest takie zle chyba...wiazka nie musi byc na starym miejscu idealnie co?
mogles ogarnac wiazke nim silnik wlozyles bylo by latwiej i bez problemu