Zobacz pełną wersję : Lca
palermo444
02-04-14, 12:42
Witam mam pytanie odnosnie tych ladnych kolorowych wachaczy LCA wykonanych prawdopodobnie z aluminium ..... jak jest z ich wytrzymaloscią? nie sa w stanie sie czasem zlamac lub odksztalcic ? chodzi mi tu glownie o bezpieczenstwo ..... czy ktos mial z nimi do czynienia lub ma takie na aucie i moze cos na ten temat powiedziec ? :confused::confused::confused:
Jazdę po torze na Ułęży przeżyły. Wykonane są z aluminium. W sumie to samych wahaczy zastrzeżeń nie mam, ale same tuleje bardzo szybko się wybijają. Bodajże Olkusz ogarniał zamówienie grupowe na tuleje z poliuretanu, więc w razie potrzeby można u nich zamówić nowe i zdecydowanie bardziej wytrzymałe.
Tulejki to śmietnik, są zrobione ze zbyt twardego i za mało elastycznego materiału i wybijają się po paru tysiącach kilometrów. Olkusz dorobił poliuretany do tych wahaczy. Sprzedałem tego bardzo dużo i nikomu się nie wygięło, a tym bardziej nie złamało.
palermo444
22-04-14, 23:32
mozna prosic jakis namiar do kolegi od poliuretanow ? :P
http://www.poliuretan.olkusz.pl/
palermo444
27-04-14, 20:43
czy do tych LCA mozna zamontowac staba ? sa tam otwory na łaczniki stabilizatora ?
Tak, ale jeśli się nie mylę, może być konieczność nawiercenia otworu na łącznik (ten który jest jest chyba za wąski trochę).
palermo444
27-04-14, 20:51
widze na necie ze jest gwintowany ? tzn ze trzeba powiekszyc ?
u mnie pasowało bez problemu :)
palermo444
27-04-14, 21:05
u mnie pasowało bez problemu :)
ale jest tak jak mowie sa 3 otwory nagwintowane i w nie wkrecasz łacznik dobrze rozumiem ? :P
ja wkręcałem, ale możesz spróbować pogłaskać :D
Mam fejki skunka i gwint jest ok. Łączniki z EK4
palermo444
27-04-14, 21:42
tylko najbardziej mnie interesuje czy te fejki sa wytrzymale ale nie slyszlame zeby ktos mial z tym problem :P
Jak pisałem, tulejki śmietnik. Innych wad nie stwierdziłem/nie zgłaszano, a poszło tego trochę ode mnie w Polskę. Wytrzymałościowo spoko dają radę.
palermo444
27-04-14, 23:36
czyli nawet nie ma sensu zakladac z tymi tulejkami odrazu wyjeb....c ? :P
maskunt ogolnie masz na handel jakies fejk skunki teraz ?
Nie mam nic na miejscu, graty ściągam tylko na grupowce.
Można założyć z nimi, pojeździć sezon i będą pewnie do wymiany. Czy warto i co robić, decyzję pozostawiam zainteresowanym.
Chińczyki w swojej ofercie mają poliuretany do tych LCA, za całe ~25zł (komplet). Jakoś pewnie tak samo lipna jak te w zestawie z wahaczami, ale zawsze to jakaś alternatywa.
Mam te niby pu po jakims roku jazdy trzymaja wymiary bo są bardziej plastikowe :P po za wadami ktore powstaly w czasie montazu i demontazu są ok
palermo444
18-05-14, 01:16
A Quick Review of Blox Rear Lower Control Arms: http://youtu.be/65SGwNA9atg
Ciekawy film pokazujący wytrzymałość fejkow
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Blox to w sumie nie fejk, tylko jedna z tanich firm, ktora "slynie" ze sredniej jakosci swoich produktow.
Aczkolwiek LCA tego typu (waskie z tulejkami metalowo-gumowymi) zawsze charakteryzowaly sie niska jakoscia.
palermo444
18-05-14, 01:41
Te Fejki skunk co po forum chodzą chyba nie są złe choć poliuretanowe tuleje warto do nich wrzucić
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
też zastanawiam się wlaśnie nad LCA (niestety na nad fejkami) ale dobrze wiedzieć, że warto zmienic tuleje na starcie, żeby potem nie rozbieraż znowu wszystkiego tylko wsadzic już z nowymi mocniejszymi tulejami