PDA

Zobacz pełną wersję : prędkościomierz sie zacina...

Zawa
07-05-08, 19:29
witam pare dni temu kupilem civica 92r i zacina sie licznik nie rozbieralem go jeszscze z braku czasu ale moze ktos wie co moze byc przyczyna . dzieje sie cos takeigo ze jak jade to stoi na 0 nagle rusza na np. 160 i tak faluje jak sie lekko puknie w szybke to pokazuje ok ale po jakims czasie nagle przyspiesza sam albo zwalnia ,kilometry naliczas caly czas na liczniku..

Frydzio
07-05-08, 20:27
typowe objawy cofania licznika,jaki pokazuje przebieg?

masz do gory temat o zegarach

lukasz_lo
08-05-08, 02:51
rozbierz zegary i przelutuj wszystkie luty na płytce i bedzie chodzic :]

Sławek
08-05-08, 16:34
W temacie masz obrotomierz, a piszesz licznik. To co się zacina?

Zawa
08-05-08, 19:32
juz poprawilem chodzilo o predkosciomierz :P jutro wyciagne licznik bo i tak bede montowal diody na podswietlenie takze przelutuje i zobaczymy.

skolopendra
08-05-08, 19:35
przelutuje i zobaczymy.

przy okazji przyjrzyj się zębatkom,czy nie sa uszkodzone

objawy cofania licznika

Gwoździu
08-05-08, 21:48
sory, że podpinam sie do tematu ale dzis wymieniałem żarówke w liczniku (pomiedzy obrotomierzem a prędkościomierzem) i po złożeniu nie działa prędkościomierz... :/ - co to moze byc ??

lukasz_lo
08-05-08, 23:41
sory, że podpinam sie do tematu ale dzis wymieniałem żarówke w liczniku (pomiedzy obrotomierzem a prędkościomierzem) i po złożeniu nie działa prędkościomierz... :/ - co to moze byc ??
pewnie tez zimne luty...zazwyczaj tak jest ze do puki sie nie rusza zegarów to chodzą a jak sie zacznie grzebac to są jaja. mialem cos podobnego z obrotomierzem ztym ze mi świrował albo przekłamywał o 1tys... po przelutowaniu chodzi jak nowy.

Gwoździu
09-05-08, 08:32
już to ogarnałem - podokręcałem śrubki tylko i działa.... pomalowałem przy okazji wskazówki i wydaje mi sie że prędkościomierz zbyt puźno zaskakuje..... jade bardzo powoli to stoi na zero,,,, dziwne