Zobacz pełną wersję : preparat do czyszczenia układu paliwowego
marcin001984
31-03-14, 23:06
Oglądałem przed chwilą angielski program 5'th gear i pokazywali starego Volkswagena Scirocco, który jako nowy miał 190 KM a po upływie kilkunastu lat już 177 KM. To normalne że silnik z czasem traci swoje konie, ale pokazali jak je z powrotem przywrócić do życia. Nie wiem czy w naszych Civicach konie zaczeły już zdychać i czy warto już się tym przejmować, ale na pewno warto wiedzieć jak temu zaradzić. Po zastosowaniu płynu który czyści przewody paliwowe i wtryski Scirocco zyskało 5 KM - mierzyli kilkakrotnie na hamowni. Kolejne zabiegi sukcesywnie podnosiły moc o kilka koni. Tzn. wymiana filtra powietrza, oleju, filtra oleju, świec i przewodów wysokiego napięcia. Po każdej operacji hamownia. Po tych zabiegach auto miało już 188 KM. Zastanawia mnie ten preparat. Jest jakiś dobry sprawdzony dostępny u nas w Polsce? Komuś obiło się coś kiedyś o uszy?
Polecam STP: http://www.stp.com.pl/produkt-21-30035_STP_Formula_do_benzyny-15-13306912482427.html
Pewny, bezpieczny i sprawdzony.
STP w czarnej butelce 250ml u mnie nic nie dało - a zabieg powtarzałem kilka razy.
MotoAutko_pl
02-04-14, 11:47
To dziwne bo na kilku forach jest to chwalony środek,każdy wypowiada się jako by był skuteczny,sam nie próbowałem,ale z ciekawości moze też kupie i przetestuje.
Moim zdaniem czarne stp na pewno nie zadziała jak wlejemy je na ok. 50l paliwa. Może na 15l to tak....
Ja z kolei czytałem że dobre efekty daje dopiero srebrne STP complete fuel system cleaner, które ma bodajże ok 0,5L.
Nie marudzić, tylko stosować regularnie czerwone STP na 2-5 tys. kilosów na 40 litrów paliwa i będzie jak profilaktyczna aspiryna :cool: