Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hania uklekła na lewe przednie kolo

krugger
07-05-08, 14:32
Gdy odkrecalem kola i bawilem sie w malowanie zaciskow po opuszczeniu hani uklekla na lewy przod.. wszystkie inne kola sa ok (tak jak na seryjna zawieche przystalo) a lewe przednie jak bym zaladowal z -50. I teraz jak bylem u mechanika to sprezyny/ amory sa ok, stwierdzil ze gorne wachacze i sworznie do wymiany ale nie wiedzial dlaczego tak siadla na to kolo i stwierdzil zeby sie tym nie przejmowac. Czy bardzo poluzowany gorny wachacz i sworzen moze powodowac takie opuszczenie zawiechy w tym kole ? Bo jesli to nie wachacz to co ? Odrazu bym kupil i zamontowal wszystko za jednym zamachem. Z gory dzieki za odpowiedzi.

P.S sory za takie litanie :speszony: a no i szukalem watku na ten temat ale nie znalazlem nic niestety :aloha:

skolopendra
08-05-08, 17:06
jak bylem u mechanika to sprezyny/ amory sa ok,

stawiam na spręzyne

krugger
08-05-08, 20:17
no tez wlasnie upieral sie ze sprezyna jest ok ... musze chyba zmienic mechanika z reszta zobacze, obejrze ta sprezyne jak beda wymieniac mi te wachacze

neo6969
09-05-08, 12:14
i jak po wymianie wahaczy ?? czy tylko one były winne??

Właśnie zobaczyłem u siebie że też lekko siadł lewy przód (niby 10-20mm ale było widac gołym okiem pochylenie) :/ niby na parkingu prosto...
Pomanewrowałem chwilę i wróciło wydaję mi się już do normy..jest w miarę

Takie "osiadanie" nie jest chyba normalne...Czy może tak byc że po prostu się tak sprężyny czy amory ułożyły ??

krugger
09-05-08, 21:03
Wahcacze ida dopiero poczta do mnie wiec na dniach bede wymienial i dam info co i jak bylo nie tak w zawieszeniu :piwo:

CIV85
09-05-08, 21:12
miale identyczna sytuacjie taka ze lewy przud siedzial i dopiero po chwili robil sie w normie ale to byl amortyzator juz tak wychehlany ze chodzil jak pompka od roweru wymienilem odrazu dwa i luzik :)

neo6969
09-05-08, 23:37
Czy przy obniżonym aucie zawsze będzie jeździło sie twardo i
będzie czuło się każdą dziurę ??
:afro:

patyk_lks
10-05-08, 00:08
neo6969, jak doinwestujesz w zawieche to bedzie przyjemnie jak zrobis zdruta czyli na seryjne amortyzatory wlozysz krotkie sprezyny to bedzie nisko/twardo/kiepsko w zakretach :aloha: