Zobacz pełną wersję : Hania uklekła na lewe przednie kolo
Gdy odkrecalem kola i bawilem sie w malowanie zaciskow po opuszczeniu hani uklekla na lewy przod.. wszystkie inne kola sa ok (tak jak na seryjna zawieche przystalo) a lewe przednie jak bym zaladowal z -50. I teraz jak bylem u mechanika to sprezyny/ amory sa ok, stwierdzil ze gorne wachacze i sworznie do wymiany ale nie wiedzial dlaczego tak siadla na to kolo i stwierdzil zeby sie tym nie przejmowac. Czy bardzo poluzowany gorny wachacz i sworzen moze powodowac takie opuszczenie zawiechy w tym kole ? Bo jesli to nie wachacz to co ? Odrazu bym kupil i zamontowal wszystko za jednym zamachem. Z gory dzieki za odpowiedzi.
P.S sory za takie litanie :speszony: a no i szukalem watku na ten temat ale nie znalazlem nic niestety :aloha:
skolopendra
08-05-08, 17:06
jak bylem u mechanika to sprezyny/ amory sa ok,
stawiam na spręzyne
no tez wlasnie upieral sie ze sprezyna jest ok ... musze chyba zmienic mechanika z reszta zobacze, obejrze ta sprezyne jak beda wymieniac mi te wachacze
i jak po wymianie wahaczy ?? czy tylko one były winne??
Właśnie zobaczyłem u siebie że też lekko siadł lewy przód (niby 10-20mm ale było widac gołym okiem pochylenie) :/ niby na parkingu prosto...
Pomanewrowałem chwilę i wróciło wydaję mi się już do normy..jest w miarę
Takie "osiadanie" nie jest chyba normalne...Czy może tak byc że po prostu się tak sprężyny czy amory ułożyły ??
Wahcacze ida dopiero poczta do mnie wiec na dniach bede wymienial i dam info co i jak bylo nie tak w zawieszeniu :piwo:
miale identyczna sytuacjie taka ze lewy przud siedzial i dopiero po chwili robil sie w normie ale to byl amortyzator juz tak wychehlany ze chodzil jak pompka od roweru wymienilem odrazu dwa i luzik :)
Czy przy obniżonym aucie zawsze będzie jeździło sie twardo i
będzie czuło się każdą dziurę ??
:afro:
neo6969, jak doinwestujesz w zawieche to bedzie przyjemnie jak zrobis zdruta czyli na seryjne amortyzatory wlozysz krotkie sprezyny to bedzie nisko/twardo/kiepsko w zakretach :aloha: