Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek

milewski16
07-05-08, 11:29
Witam!!
Nie znalazłem takiego tematu więc pytam.
Czy dam rade sam zamontować centralny zamek do mojej hani??
Chodzi mi o coś takiego: http://moto.allegro.pl/item353675740_centralny_zamek_4_2_drzwi_sterowanie _z_pilota.html

Czy trudno jest cos takiego zamontować??
Prosze o dop i ewentualne porady
Pozdro
Tomek

Lcfr
07-05-08, 16:40
Jest podobny temat...
W innym dziale...
i ten też tam przenosze...

Konrad84
08-05-08, 09:40
Jeżeli masz elementarną wiedzę o rozkładaniu i składaniu elementów wnętrza to nie będziesz miał problemów.

milewski16
08-05-08, 12:09
rozumiem że to co chce kupić na allegro podejdzie do civica i da się to zamontować??

Konrad84
08-05-08, 13:33
no, tylko pilot brzydki.

zeus
08-05-08, 15:29
C.Z. z allegro bez problemu zalozysz o ile potrafisz wpinac wtyczki i rozpoznajesz kolory ;) tak samo jak bys chcial podpiac alarm pod ten C.Z. tez nie bedziesz mial problemu

sienias
08-05-08, 16:01
Jest troszkę roboty z tym, głównie z ciągnięciem tych przewodów. Przerabiałem to w tym tygodniu i trzeba było wyciągać wentylator i duży element z nadmuchu żeby się dostać do gumy prowadzącej kable z kabiny do drzwi. No ale dla chcęcego nic trudnego, a za to później cyk i otwarte:)

bucek66
10-05-08, 19:35
kolego 2 dni temu właśnie ten sam zameczek wkładałem i bez problemu 2h i gotowe(było by szybciej ale musiałem siłowniki poodcinać :D) a co do wentylatora to wcale nie musiałem go wyciagac ( może drobne rece mam :D) weszło i już :aloha:

voxuran
13-05-08, 11:51
Też noszę się z zamiarem kupienia na Allegro zestawu centralnego zamka do samodzielnego montażu problem w tym że jest tego tyle że można się pogubić, na co powinienem zwrócić uwagę kupując centralny? Czy one różnią się czymś znaczącym oprócz ceny? No i jeszcze jedno montaż, mam kilka pytań, czy montując siłowniki w drzwiach trzeba będzie coś wiercić (jakieś dziurki na śrubki?), czy siłowniki są różnej wielkości czy mają jedną standardową wielkość (nie chcę kupić czegoś co się nie zmieści w drzwi) i jeszcze jedno, czy ma ktoś z Was jakieś zdjęcia z montażu? Na elektronice się nie znam ale lubię trochę majsterkować i jak ktoś by mi troszkę podpowiedział to pewnie bym sobie jakoś poradził ale na razie najważniejsze pytanie jest takie: czym kierować sie przy zakupie takiego zestawu (resztą będę się martwił później :d )

sienias
14-05-08, 06:40
na allegro wszystko jest praktycznie identyczne, różnią się wyglądem pilota, także na to zwróć uwagę. Nie wiem czy tak faktycznie jest,ale może warto teższukać tych z podwójnym zabezpieczeniem, czyli automatycznym przestrajaniem kodu.
Co do montażu to trzeba wywiercić kilka dziurek, ale tylko na blaszkę podtrzymującą siłownik, a sama elektryka zamyka się w umiejętności rozróżniania kolorów i znalezieniu plusa zasilania:)

voxuran
16-05-08, 11:25
Jeszcze jedna prośba. Czy ma ktoś jakieś foto jak zamocować siłownik centralnego w drzwiach? Nie mam pomysłu jak to zrobić :/ i jak przyczepić go do cięgna ?