PDA

Zobacz pełną wersję : Civic VI HB montaż kiery z Civica VIII

Pomszczak
30-03-14, 15:48
Panowie tak jak w temacie, ogarniał już ktoś u siebie takiego moda? Głównie chodzi mi czy kiera będzie normalnie pasować na sworzeń czy jakieś przeróbki no i kwestia podłączenia poduszki.

comatose
30-03-14, 19:25
To jest dział ma/mb/mc.

kuster
31-03-14, 10:57
To jest dział ma/mb/mc.

nic nie szkodzi ^^ bo ja się podepne :P
Moze ktoś się orientuje czy kierownica z ACC VII pasuje na wieloklin z MB?
O taka mi chodzi:
http://i42.tinypic.com/30wxjtg.jpg

bartek1706
31-03-14, 12:02
Śmiem wątpić, skoro już z 6 gena nie pasują...

MikeFoto
31-03-14, 15:56
Jak rozbierał ktoś kierownicę to zobaczy jedną rzecz - element z wieloklnem jest przyspawany do stelażu w kierownicy, na dobrą sprawę dla ogarnięta osoba może sobie wyciąć środek i wstawić do innej kiery. Na kierownicy nie ma niebotycznych sił więc myślę że ogarnięcie takiego rozwiązania z takim czy innym wieloklinem nie jest problemem.

MM63
31-03-14, 16:08
Jak rozbierał ktoś kierownicę to zobaczy jedną rzecz - element z wieloklnem jest przyspawany do stelażu w kierownicy, na dobrą sprawę dla ogarnięta osoba może sobie wyciąć środek i wstawić do innej kiery. Na kierownicy nie ma niebotycznych sił więc myślę że ogarnięcie takiego rozwiązania z takim czy innym wieloklinem nie jest problemem.

Jak widzę, z jaką precyzją jest przyspawany wieloklin, to nie wiem czy jest ktoś w stanie ponownie to zrobić, bo trochę materiału z niego schodzi. Ten spaw jest idealny. Poza tym kwestia, żeby to było prosto - ciężki temat.
No i nie wiem, czy da się ściągnąć plastikowy korpus, z nim się tego nie pospawa.
Jak na moje, to bez sensu. Lepiej poszukać koła z ITR.

Pomszczak
31-03-14, 18:14
Czyli gra niewarta świeczki? Fajnie to wygląda w civicu VI ale trochę roboty jest widzę przy tym. No cóż dla chcącego nic trudnego :D Trzeba sobie stawiać wyzwania xD

MM63
31-03-14, 18:47
Czyli gra niewarta świeczki? Fajnie to wygląda w civicu VI ale trochę roboty jest widzę przy tym. No cóż dla chcącego nic trudnego :D Trzeba sobie stawiać wyzwania xD

Ucięcie wtyczki od airbaga i dosztukowanie innej też uznasz za wyzwanie? :>
Nie warto, wybór innych pasujących może i mały, ale jest.

Pomszczak
31-03-14, 21:35
Jakoś ta mi sie bardzo podoba. Od Vti jakos nie bardzo :/

kuster
31-03-14, 22:56
Ale juz np. Kierownica z EP2/EP3 pasuje do 6gen? Podejdzie ona również do MB?

MM63
31-03-14, 23:09
Ale juz np. Kierownica z EP2/EP3 pasuje do 6gen? Podejdzie ona również do MB?

Do 3D ponoć podchodzi, czyli automatycznie nie podejdzie do MB.
Pierwszy problem to wieloklin, drugi - wtyczki od airbaga.

kuster
02-04-14, 22:11
Dobra, a jak jest z taśma srs z kiery z ATRa? Jestem na etapie zakupu tej kiery ale bez taśmy... Seryjna z MB podejdzie czy musze kupić jakas specjalna czy np. z accorda vi?

MM63
02-04-14, 23:13
Dobra, a jak jest z taśma srs z kiery z ATRa? Jestem na etapie zakupu tej kiery ale bez taśmy... Seryjna z MB podejdzie czy musze kupić jakas specjalna czy np. z accorda vi?

A to kiera z ATRa podejdzie? C:>
To całkiem inna kierownica, więc zapewne inna wtyczka srs=inna taśma.