PDA

Zobacz pełną wersję : Grzeje sie pow 140km/h

puntspusy
07-05-08, 08:08
Otoz w cieple wiosenne dni takie jakie ostatnio mamy auto mi sie grzeje ale tak powyzej 140km/h na autostradzie.
JAk jade sobie spokojnie 120-130 niema problemu, nie ma tez problemu w miescie gdzie odziwo wogole wskaznik temp nie wychyla sie ponad norme, czasami zalaczy sie chlodnica ale tez bez przesady.
Ogrzewanie w aucie dziala, zeby je schlodzic na autostradzie wlaczam dmuchawe i niedlugo po tym mam stabilna temp.
Mam nieoryginalny kolektor wydechowy z ebaya, mam tez swiezy plyn chlodniczy...
Majstrowalem kiedys przy kolektorze dolotowym, tz wymienialem headshield i uzupelnialem plyn ktory wylecial...
Nie wiem czy powinienem te dwa fakty ze soba laczyc.

mozes
07-05-08, 08:14
Drożność chłodnicy może być już za mała albo pompa wody nie domaga ale obstawiałbym to pierwsze.
pozdr

puntspusy
07-05-08, 09:40
czyli co powinienem dac wieksza chlodnice ?

mum666
07-05-08, 11:30
Nie większą tylko nową :)

puntspusy
07-05-08, 11:32
mam pelny przelot z kwasowki + kolektor 4-2-1
moze moglbym przy okazji owinac kolektor bandazem ?

mozes
07-05-08, 15:28
mam pelny przelot z kwasowki + kolektor 4-2-1
moze moglbym przy okazji owinac kolektor bandazem ?
mógłbyś

rafalb33
07-05-08, 16:25
Ale owijanie kolektora bandazem napewno nei pomoze w chlodzeniu. Przy takiej predkosci ped powietrza jest tak duzy, ze cieplo z nad kolektora i tak nie dochodzi do chlodnicy.

Raczej napewno masz chlodnice do wymiany. Po pierwsze nie sa one zbyt duze, po drugie ponad 10 lat robi swoje. Nawet jak z zewnatrz bedzie wmiare ok to od srodka napewno bedzie mocno zakamieniona.

Lcfr
07-05-08, 16:30
pisałęm w tym temacie włąsnie o takim wzrastaniu temperatury przy duzych prędkosciach(sam miałem taki przypadek)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=50601&highlight=szpilki

judgment
07-05-08, 16:34
Więc jeśli o mnie chodzi to wymiana chłodnicy jak najbardziej pomogła.. temperatura już nie wzrasta.. co prawda kosztowała 300zł, ale jednak to część na lata więc warto było..
P.S Zapomniałem podziękować, więc dzięki za pomoc..

Lcfr
07-05-08, 16:52
P.S Zapomniałem podziękować, więc dzięki za pomoc..
napisz w swoim temacie co było przyczyną żeby zostało dla kogotoś kto będzie kiedyś tego szukał...