PDA

Zobacz pełną wersję : maglownica

A.O
30-03-14, 12:43
Witam
Mam kilka problemów z moją Hanią ale taki najpilniejszy to maglownica. Mam wyciek z górnego simering`a. Poza tym z maglownicą jest wszystko ok. tzn nie ma luzów itp. Pytałem w różnych miejscach o naprawę, niestety wszyscy chcą ją regenerować czyli koszty od 5 stów w górę :(. Z tego też względu postanowiłem, że spróbuję ją rozebrać i wymienić sam simering, i tu napotkałem opór materii :confused:. Po odkręceniu dwóch śrub ( gwiazdki ) górna część ( ta do której podłączone są przewody z pompy) podnosi się do góry ale nie chce zejść. Podnosi się sama obudowa natomiast "drążek kierownicy" pozostaje nieruchomy. Nie chcę używać zbytnio siły żeby czegoś mocniej nie zepsuć. Może ktoś już rozbierał to cudo albo ma jakiś schemat do tego .

Endrju1
31-03-14, 08:23
Pomoc znajdziesz w manualach które są w podwieszonym temacie:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?12626-Manuale-i-instrukcje-serwisowe-do-Hondy-Civic-5D-%281995-2000%29

Rzyq
31-03-14, 23:10
Ja u siebie temat przerabiałem niedawno. Bałem sie troche grzebać w już zdjętej maglownicy, bo wiadomo jak to w garażu. Troche pyłu, czy jakiś opiłek wpadnie i już można wiecej narobić złego niż dobrego. Oddałem maglownice do gościa na wymiane simmeringu. Do tego jeszcze podpowiedział, że dobrze by było stoczyć ten wałek zębnika (ten co idzie od kolumny kierowniczej) i dać troche większy simmering. Jak sie przyjrzysz to na tym wałeczku takie delikatne prążki od toczenia są, które z czasem wycierają ten simmering i cieknie (przynajmniej u mnie tak było). Podsumowując, całość kosztowała mnie 200 zł i póki co działa, gość jeszcze dał 1,5 roku gwarancji na to.

A.O
01-04-14, 08:16
A czy mógłbyś mi dać namiar na tego gościa. Bo próbowałem to rozebrać ale nadal kicha :confused:.

Rzyq
01-04-14, 10:23
Od Ciebie może być trochę daleko, ale poszło na priv.