PDA

Zobacz pełną wersję : pompa paliwa?

biz
19-09-05, 11:40
Czasem po odpaleniu pojawia się problem z odpalaniem(nie słychać pompy paliwa) po upływie ok. 2 minutek słychać ją i pali...
Jaka może być tego przyczyna?

tfidos
19-09-05, 14:08
przekaznik?

Piotr_Sz
19-09-05, 23:19
Tak ja napisał kolega pewne wysiadł przekażnik pompy paliwowej

kubaty
19-09-05, 23:46
przelutuj przekaznik tzn popraw wszystkie luty na zielonej płytce

biz
19-09-05, 23:50
dzięki za info
Pozdrawiam

reso33
08-06-06, 21:32
A więć dzisiaj jechałem sobie kulturalnie i tu nagle słysze że auto straciło moc, gaz do dechy a auto nic, i za chwilę zgasło.........dokulałem się na parking jakoś i nie chciał odpalić, tak jakby paliwo nie dochodziło...mechanik stwierdził że nie podaje paliwa i krzyknąl wymiana pompy 350 zł używana????czy według was to jedyna usterka czy może być coś innego do wymiany i czy dużo kasy woła za używaną popmę....???z góry dzieki

jaro21dnb
08-06-06, 21:57
mam pompe paliwa do sprzedania jak co a przekaznik moge zregenerowac jak ktos nie wie jak,tak jak pisza koledzy przelutowac go i juz bedzie na nastepne 15 lat <lol>

koszt u mnie tego>>>>>browar przy spotkaniu osobistym ;)

pozdro :)

reso33
09-06-06, 20:11
A więc noweli ciąg dalszy....dzisiaj oddałem auto do "magików" do kolesia dzwoniłem chyba ze 3 razy od 8 rano i dopiero stwierdził że to na 99% uszczelka pod głowicą, generalnie powiedział że pompa nie, za dużo nawet paliwa dostaje, rozmawiałem z mechanikiem z Torunia który stwierdził że po objawach to raczej aparat zapłonowy lub katalizator a nie żadna uszczelka pod głowicą.....po rozmowie stwierdziłem że raczej ten koles nie wie gdzie szukac przyczyny....jak ktoś ma jakieś domysły to pisać ....aha jeszcze jedno ile może kosztować takie przejrzenie auta????bo raczej w poniedziałek zabieram go do kogoś innego.......aha coś powiedział jeszcze że rozrząd czy pasek sie przesunął o dwa ząbki