Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Składane lusterko

ciechon
29-03-14, 13:18
Witam,
może ktoś miał podobny problem.
Jakiś grubas na parkingu nie umiał przejść i złożył a następnie rozłożył lusterko.
Niestety nie wraca ono na swoje miejsce. Rozkłada się do samego końca, nie zatrzymuje się na swoim miejscu.

Od razu piszę że nie jest to wina bezpiecznika polimerowego. Lusterko składa się i rozkłada normalnie. Jedynie nie zatrzymuje się na swoim miejscu.

Pozdrawiam
ciechon

Rrajk
29-03-14, 15:30
To powinno dać Ci odpowiedź na Twój problem.

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?185060-lusterko-rozklada-sie-w-druga-strone

Tommi01
29-03-14, 15:55
ustawiasz lusterko rozbierasz wyjmujesz kostke lub kupujesz nowe lusterko..
mi tez ktos na parkingu tak zrobil....

ciechon
30-03-14, 15:00
Witam ponownie,
niestety w wątkach o lusterkach nie znalazłem nic, postanowiłem rozebrać to lusterko.
Okazało się, że lusterko da spokojnie naprawić, a tak naprawdę to trzeba nasmarować bolec na sprężynie, który robi za ogranicznik. Zawalony brudem poprostu nie odbija.

Niestety by się do niego dostać, trzeba zdjąć lusterko z trzpienia. Po zdjęciu lusterka, trzeba od dołu odkręcić napęd i tam z góry jest dojście do bolca. Bardzo malutka dziruka, przez którą można wypchać bolec i go nasmarować.

Niestety nie miałem pod ręką aparatu i nie mam zdjęć, ale cała operacja trwa max. 30 minut.

MotoAutko_pl
02-04-14, 11:48
Nie jest to skomplikowana sprawa,można spokojnie wykonać taką naprawę i nasmarować bolec samemu jak wspominasz powyżej,ważne że ostatecznie wszystko sie udało.