PDA

Zobacz pełną wersję : P0304: Cylinder 4 Misfire Detected - kontrolka Check Engine

MicNeo
29-03-14, 11:51
Witam,

Od kilku dni walcze z następującym błędem:
P0304: Cylinder 4 Misfire Detected

Wymieniłem wszystkie świece (fakt, dwie były w stanie fatalnym - na 1 i 4 cylindrze). Do tego doszła uszkodzona jedna cewka (guma była pęknięta), którą na wszelki wypadek wymieniłem. Jednak to nie pomogło :/ Auto lepiej działa - nie gaśnie na postoju, gdy pracuje na gazie - a to się wcześniej zdarzało. Mimo to cały czas ten 4 cylinder daje mi w kość. Przeczyściłem jeszcze raz świece w nim - jednak dalej to samo. Więc zamieniłem świece oraz cewke z 3 cylindra. Mimo to nadal to samo. Poradzono mi przejechanie - rozgrzanie auta - i zresetowanie błędu. Nic to nie dało. W trakcie jazdy zczytywałem błędy i pojawiły się kolejne:

P0302: Cylinder 2 Misfire Detected
P0303: Cylinder 3 Misfire Detected
P0300: Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

Postój, reset, chwila odpoczynku. Wracam do domu, cały czas zczytuje błędy jednak już się nie pojawiły P0302, P0303 i p0300, ale P0304 odpala się po przejechaniu 10-15 metrów.

Ktoś ma jakieś pomysły co zrobić? Co może być nie tak?

Pozdrawiam!

Sheiva
30-03-14, 12:40
Wyreguluj zawory i powinno być okej.

MicNeo
30-03-14, 14:49
Tak też zrobie. Sprawdze jeszcze wcześniej czy w ogóle iskra jest na 4 cylindrze.

MicNeo
30-03-14, 17:00
No nic, iskra jest. Jadę sprawdzić zawory w takim razie.

itor
30-03-14, 18:13
zamien cewke z kulejacego cylindra i zobacz jaki blad sie pojawia, moze masz walnieta wiecej niz jedna cewke

MicNeo
30-03-14, 18:33
"Do tego doszła uszkodzona jedna cewka (guma była pęknięta), którą na wszelki wypadek wymieniłem." oraz "zamieniłem świece oraz cewke z 3 cylindra".

Podsumowując: błąd na 4 cylindrze, wymieniłem cewke, świece. Sprawdziłem, dalej to samo, to zamnieniłem świece i cewke z działającego cylindra do 4 cylindra.

Pozdrawiam.