Zobacz pełną wersję : Widełki od 4g do 5g
Witam chciałem sie dowiedziec czy widełki amortyzatora od civic 4g podejda do 5g do seryjnych amorów ??
Szukałem ale nie ma pisza tylko że zmieniaja na całe zawieszenie od 4g ;/
Z tego co pamiętam, to nie. Inna średnica na amor zdaje się.
Michalll_1991
28-03-14, 22:02
Z tego co pamiętam, to nie. Inna średnica na amor zdaje się.
da
albo razem z amorem albo wcale, bo średnice widelek sa rozne, w V genie sa wieksze otwory
z tego co wiem całego zawieszenia z 4g do 5g nie przełożysz, bo chyba się robi pozytyw wtedy :D kupujesz widełki od 4g i wsadzisz bez problemu do 5g, ale musisz kupić amortyzatory z 4gena..
a jakby stoczyc widełki pod amor 5g ?? Jak myślicie wytrzyma to ?? da rade?? bo mam sportowe kayaby i chciałbym je zostawic
Wojtec12345678
29-03-14, 20:20
Nie wytrzymają ... Opisz dokładniej o co pytasz, masz IV gena i chcesz przełożyć amory z V gena ?
Michalll_1991
30-03-14, 18:22
z tego co wiem całego zawieszenia z 4g do 5g nie przełożysz, bo chyba się robi pozytyw wtedy :D kupujesz widełki od 4g i wsadzisz bez problemu do 5g, ale musisz kupić amortyzatory z 4gena..
oczywiscie nie mowie o zwrotnicach :D
amor i widelki musisz wymienic komplet, tez mam widełki z IV a amory H&R i tez chcialbym to jakos połączyć, ale nie chce drutować, nie ma z czego toczyc bardzo. Jedynie troszke roztoczyc otwor widełek, rozwiercic otwór do skręcania i skręcić śrubą , jedyna opcja
ps:
a pozytyw robi sie jak wsadzisz zwrotnice z V do IV :)