PDA

Zobacz pełną wersję : samoodkręcające się nakrętki volk racing

marcin82
28-03-14, 16:13
Witam,jakiś czas temu zmieniłem zwykłe nakrętki na volki (fejk),dzisiaj podczas jazdy zaczęło coś dziwnie stukać w tylnim kole,myślałem,że to może jakieś łożysko, piasta?Dojechałem do domu,samochód na lewarek,i się strasznie zdziwiłem,bo tylnim kole w którym stukało dwie nakrętki odkręciłem ręką bez pomocy klucza,a dwie następne,bez użycia jakiejś dużej siły,idąc za ciosem sprawdziłem resztę kół,i wszystkie były poluzowane,musiałem dokręcać,a jak je zakładałem z miesiąc temu to starałem się porządnie dokręcić,z resztą w moich pozostałych autach też zawsze zmieniam sam koła i nigdy mi się nic podobnego nie zdarzyło,na ori nakrętkach też nigdy nic takiego nie miało miejsca,a koła ściągałem duuużo razy.Czy ktoś spotkał się z czymś takim?

bObOrObOl
28-03-14, 16:22
Miałem coś takiego z alu fejkami, po ponownym dokręceniu już się nie powtórzyło aż do następnej zmiany kół. Ze stalowymi fejkami (najpierw sr48 teraz volk) jest ok, ale wzmogłeś moją czujność.

Poleciało z tapatoka na hateciaku.

butler.gdansk
28-03-14, 16:28
Tak się głupio może spytam... Felgi mają stożkowe gniazda na nakrętki? A może malowałeś felgi ostatnio?

marcin82
28-03-14, 16:38
na to nie zwróciłem uwagi,felgi to oz superturismo wrc,ale poprzednie nakrętki też były stożkowe,a tego problemu nie było