Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Diagnostyka Civic EK4 99' polift b16a2

MrCk
27-03-14, 21:48
Witam, czy jest ktos mi w stanie powiedziec jak mozna zdiagnozowac Civica Ek4 z 99roku czyli jest to polift ? Komputer to P2T

Dodam że sam mam Ek4 tylko że 98' czyli przed lift i złącze diagnostyczne do zrobienia zworki znajduje sie w nogach pasażera i odczytuje sie kody błędów na zegarach "błyskanie CEL"

W tym Ek4 z 99 roku nie ma niestety takiego złącza jak u mnie w aucie. Nie udało mi sie tez nigdzie indziej zlokalizować takiego złącza ani standardowego złącza EOBD...

Z góry dzięki za podpowiedzi ;)

Brylant1
28-03-14, 00:21
Przeszukales wszystkie standardowe miejsca tzn kolo kompa, kolo bezpiecznikow, za popielniczka tez sie zdarzaly

MrCk
28-03-14, 05:56
Tak, wyjąłem schowek od pasażera, rozebrałem tez element pod nogami kierowcy, i za środkową konsola tez nie zlokalizowałem złącza :/
Jak wiadomo jest to OBD2B, ale patrząc po kostkach w pinie A10 ma byc brązowy kabel do zworki aby komp mrugał kody i taki kabelek znajduje sie w tej kostce.
Więc teoretycznie gdzieś on leci więc pewnie gdzieś ta kostka jest... Ale łatwiej bedzie chyba po prostu dac na ten kabel A10 masę tak jak by zworke zrobić i to chyba bedzie najłatwiejsze rozwiązanie....

Brylant1
28-03-14, 06:32
Gdzies jest jest napewno ale rizebrac pol samochodu zeby to odnalesc to lekka przesada by byla, skoro wiesz ktore to kable to bym sie nie zastanawial.

Seba27
28-03-14, 07:46
Sprawdz jeszcze za radiem od prawej strony - raz tam wlasnie znalazlem w d14 z 99roku - a tez juz myslalem ze nie ma bo szukalem wszedzie

MarcinWL
28-03-14, 10:07
Ja w ek3 poliftowym mam właśnie za popielniczką, poszukaj tam