PDA

Zobacz pełną wersję : econo d15z6

robert 79
27-03-14, 18:04
Witam - proszę o pomoc w sprawie nie świecącej kontrolki od econo, kontrolka jest sprawna( żarówka), gdzie dalej szukać- może jest jakiś schemat gdzie można krok po kroku prześledzić całą trasę, ostatnio był zakładany centralny zamek i wyciągana wykładzina z auta ale nie sądzę aby coś mogło się wtedy urwać. Druga sprawa to napiszcie jaki jest symbol żarówek licznika w civic VI i ewentualnie link na allegro. Pozdrawiam

ma1ster
27-03-14, 20:55
Jeśli nie zostaje podana masa na jeden ze styków żarówki, to ten tryb najprawdopodobniej w ogóle się nie włącza... Bo plus po stacyjce jest stały na drugim styku żarówki...

Trzeba odszukać Pin w sterowniku, który jest odpowiedzialny za uruchomienie lampki econo, założyć tam żarówkę i wymusić włączenie trybu econo, jeśli nie zaświeci... Problem leży w innym zupełnie miejscu...

robert 79
27-03-14, 21:12
Nie wiem jeszcze czy po przekręceniu kluczyka ta żarówka powinna się zapalić czy nie? , u mnie wcale się nie zapala.

karolzales
27-03-14, 21:19
Nie wiem jeszcze czy po przekręceniu kluczyka ta żarówka powinna się zapalić czy nie? , u mnie wcale się nie zapala.powinna się zapalić tak samo jak srs

robert 79
27-03-14, 21:29
Znacie może cały obwód prądu od żarówki aż do...?

ma1ster
28-03-14, 10:53
haha... kabel wychodzi ze sterownika silnika i jest to sterowanie masą, ten kabel dochodzi do żarówki...

Drugim potrzebnym do świecenia kablem, jest kabel zasilający całe liczniki w plus po stacyjce, on jest na tej folii drukowanej w zegarach...

Jest to tak proste, że bardziej proste być nie może...