Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Polecane instalacje pod wysokie moce :)

Rutus
27-03-14, 16:44
Witam,
Pacjent to :
d16y8 z turbiną kkk k04 i doładowaniem 0,5 bara (będzie więcej).
Szacowana moc okolo 200km . Będzie wiecej po zmianie sprzęgła i paru innych rzeczach :)

Chciałbym się dowiedzieć jakie polecacie instalacje do takiej specyfikacji :)

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam,
Rafał

ma1ster
27-03-14, 20:51
To mała moc... więc nie będzie żadnego problemu. Problemy zaczynają się powyżej 550KM...

Stag 300 ISA2, KME gold, wtryskiwacze hana dobrać, butla jakaś z polski...

Wyjdzie ok. 2800zł za całość

probestic
27-03-14, 21:08
To i ja zapytam, korzystając z okazji.

Co dobrego można teraz wrzucić do 280 konnej 350z ?

Nie wiem jakie reduktory ogarniają dobrze taką moc i co jest godnego "polecenia".

To samo, co wyżej, czy cuś innego ?

Rutus
27-03-14, 23:20
ma1ster dostałem cene 2500 :) i w prawie identycznej specyfikacji jaką podałeś :)

ma1ster
28-03-14, 10:50
ma1ster dostałem cene 2500 i w prawie identycznej specyfikacji jaką podałeś

To dobra cena... tylko poproś o nie chaotyczny montaż...

Co dobrego można teraz wrzucić do 280 konnej 350z ?

można śmiało to co wyżej zaproponowałem... można też próbować reduktora czerwonego AC, lub wsadzić dwa jakieś do 150KM, np dwa czarne AC R01...

Na pewno będzie bardziej elegancko na dwóch reduktorach, natomiast urośnie troszkę koszt instalacji, czasami może być kłopot z dobrym miejscem, dobrze jak reduktory są umieszczone jeden przy drugim, a nie tak że jeden u góry a drugi na dole, wygląda to okropnie, a cała gmatwanina przewodów potrafi narobić zamieszania...

probestic
28-03-14, 11:42
lub wsadzić dwa jakieś do 150KM, np dwa czarne AC R01...

Na pewno będzie bardziej elegancko na dwóch reduktorach, natomiast urośnie troszkę koszt instalacji, czasami może być kłopot z dobrym miejscem, dobrze jak reduktory są umieszczone jeden przy drugim, a nie tak że jeden u góry a drugi na dole, wygląda to okropnie, a cała gmatwanina przewodów potrafi narobić zamieszania...

To samo podpowiedział mi dziś znajomy gaziarz, dwa AC R01, te do 150 ... tylko jak tak patrzę, to raczej może być problem z tym umiejscowieniem dwóch reduktorów w miare rozsądnie, nie za wiele tam przestrzeni wolnej.

Dzięki ma1ster !