Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy z silnikiem D17A1 w Hondzie civic coupe. Pomocy!

RobertMangi
27-03-14, 14:34
W mojej Hani obróciła się panewka przy ok 170tys. km:O Postanowiłem więc wymienić motor na inny. Nie miałem takiego samego (D17A8) więc włożyłem D17A1. Wszystko pasowało, wszystko było ok aż do momentu odpalenia- silnik odpala i chodzi a po dodaniu gazu zaczyna go dusić, obroty spadają i silnik gaśnie, nie ma mowy o ruszeniu z miejsca. próbowałem go przepalać kilka razy żeby pochodził na wolnych obrotach ale to nic nie daje bo po chwili zaczyna się dusić i gaśnie, check engine się świeci a mój mechanik świeci oczami;/ Czy ktoś wie co za przedziwne rzeczy się wyprawiają w moim aucie? Proszę o pomoc znakomitszych hondziarzy:) Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.

itor
27-03-14, 14:58
poki nie szczytacie kodu bledu to wrozenie z kuli

RobertMangi
29-03-14, 15:23
komputer wskazał błąd sondy lambda ale po wypięciu jej nadal dzieją się takie rzeczy jak pisałem wyżej, poza tym zastanawiające jest mruganie lampki immobilaizera przez cały czas od odpalenia.

pwl
30-03-14, 20:11
Komputer jest z D17A8 czy D17A1? Byćmoże ze względu na inny rynek docelowy są różnice w ECU i stąd problemy.

Jasiu
30-03-14, 21:38
Rozłącz aku na ok 2 minuty, podłącz ponownie i kręć kluczykiem do pozycji zapłonu aż zapalą się kontrolki (ale nie kręć rozrusznikiem) i wróć do pozycji zerowej.
Przekręć w ten sposób kluczykiem 3 razy i zielony kluczyk nie będzie migał a auto powinno wchodzić na obroty.

RobertMangi
01-04-14, 14:54
No dzięki Jasiu, zrobiłem tak jak pisałeś i lampka immobilaizera przestała się świecić:) auto dalej nie działa jak należy i gaśnie ale to już sprawa elektryka bo dzisiaj zawiozłem:)

Jasiu
02-04-14, 16:16
Rozrząd dobrze ustawiony?