Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ktoredy puscic kable?

bse
05-05-08, 21:08
Witam wszystkich,
jestem tu nowy, mam civica VI gen 5D a dokladnie jest to auto zony ;) Ja gustuje raczej w materii 4x4 :)
Mam pewnie dla Was banalny problem: musze puscic kable od centralki czujnikow parkowania do ekraniku umieszczonego na konsoli glownej.
Nieco mnie przeraza alternatywa demontarzu wszystkich slicznych plastikow aby sie dobrac pod wykladzine, boje sie ze po calej robocie nie beda juz tak ladne ;)
Stad moje pytanie: czy moze jest jakis prostrzy patent na puszczenie przewodu do bagaznika od konsoli? Jakis kanal w progu dostepny po zdjeciu tego plasticzka obok nog kierowcy? Czy tez musze mozolnie odczepiac cala wykladzine?

Gruszka
05-05-08, 21:21
Czesc,

Nie musisz wcale demontowac zbyt wielu elementow, choc bez odkrecenia konsoli centralnej sie nie obedzie. Zacznij od konsoli srodkowej (miedzy siedzeniami) - odcinek od bagaznika do wysokosci hamulca recznego bedziesz mial z glowy (oczywiscie kabel przeciagniesz pod wykladzina, ale klopotow z tym nie bedzie). Pozniej wyjmij radio i odkrec konsole centralna - bedziesz mial wtedy duzo miejsca na estetyczne poprowadzenie i ukrycie kabli (plus sporo miejsc z ktorych mozesz pobrac prad).

Gdybys mial problemy z demontazem poszczegolnych plastikow, zerknij do manuala dostepnego na oficjalnej stronie Hondy U.K., link ponizej (rozdzial "Body"):
http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/

Pozdrawiam,
Gruszka