Zobacz pełną wersję : Uszczelka misy CORTECO, AJUSA - co polecacie do D serii?
Mam dylemat co założyć pod miske i przy okazji pod pokrywe cały kpl.
Kolega zakładał ELRINGA i dwa razy lała i teraz mysle o czyms posrednim cenowo do oem np. CORTECO lub AJUSA?
Montował ktos te firmy?
Ile wytrzymały?
jezeli chodzi o uszczelke misy to szukaj nawet zamiennika byle mial metalowe pierscienie wokol otworow na sruby
Do tego standardowo silicon na rogach i bedzie trzymac jak lala
Elringi leja nawet z siliconem - probowalem i ciagle bylo to samo
kik uszczelke miski wymienia sie tak rzadko ze naprawde 1 raz lepiej wydac troche wiecej $$ na oem ( sivy happarts nie koniecznie aso) i miec spokój do konca posiadania przez ciebie tego auta niz pozniej caly czas spogladac pod samochód patrzec czy nic nie cieknie, babrac sie z silkonem i rozbieranim tego samego poraz Nty. Nie twierdze ze zamiennik na 100% bedzie puszczal olej , ale zakładajac oema ( o ile to prawidlowo zrobisz) masz pewnosc ze cieklo nie bedzie
skolopendra
26-03-14, 11:47
troche wiecej $$ na oem
tylko oem !
temat poruszany wielokrotnie .wystarczy poszukać lenie!!!
Arturvf500
26-03-14, 11:54
na wymianę poświęcisz 3-4h, uszczelka nieoryginalna 50zł, oryginały OEM sprzedaję po 105... chyba nie warto za tak małą kasę ryzykować takiego nakładu pracy:)
tylko oem jak pisze Skolopendra
piotreek23
26-03-14, 14:57
Dokładnie bujałem się zamienik+silikon. Tylko OEM!
dzięki seba87 poszukam tylko że jak się okazuje to nie taka prosta rzecz :)
tylko oem !
temat poruszany wielokrotnie .wystarczy poszukać lenie!!!
wielokrotnie poruszany to może był tylko zapewne tak jak teraz, ze pytam o corteco a Ty mi o oem
dzięki bardzo i moze daruj sobie z tymi kolorami i obrazaniem