Zobacz pełną wersję : Łożysko koła tył civic MB bez ABS
Witam,
Mam pytanie następującej treści. Zamówiłem łożysko które według sprzedającego powinno pasować do MB bez ABS. Ma oznaczenie h24013, pudeko Kanaco, w środku łożysko koyo. Według katalogów może nie pasować. Jutro miałem w planach zmianę. Czy ktoś wie może czy ten model bedzie pasować?
Zamieszczam dla potomnych że pasuje, juz po zmianie.
a z tyłu nie ma przypadkiem całej piasty ? ile płaciłeś ? dużo grzebania przy wymianie ?
Tak cała piasta. Za łożysko zapłaciłem 170 zł. Tak jak pisałem piasta Kanaco a łożysko w niej to Koyo. Wymiana jest bardzo prosta. W związku z tym, że z tyłu mam bębny - trzeba rozebrać bęben, zdjąć metalową zaślepkę, odkręcić śrubę, zdjąć piastę założyć nową i przykręcić ją odpowiednim momentem. Z tego co pamiętam 181.
gorzej jak z tyłu masz tarcze, śruby na krzyżak sprawiają problem, przerabiałem w tamtym tygodniu, jedna urwana druga rozwiercona ;)
Do odkręcania takich śrub jak przy tarczy z tyłu najlepszy jest wkrętak udarowy, na przykład taki http://allegro.pl/wkretak-udarowy-bity-udarowe-yato-2801-i4084439320.html sam ze dwa tygodnie temu przerabiałem ten temat i chyba skończyłoby się na rozwiercaniu gdyby nie to.