Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Światła USDM w Civic VIgen ej9 hatchback

sawis
24-03-14, 13:22
Witam:p

Przeszukałem wszystko co tylko mogłem i nie znalazłem wystarczająco satysfakcjonujących mnie informacji:(, wiec proszę o powstrzymanie się od komentarzy typu 'użyj opcji szukaj" a jeśli wiecie że jest taki temat to proszę o linki, Dziękuję:cool:

A wiec chodzi mi o przerobienie tylnych oraz przednich lamp na USDM. O ile dobrze wiem to tył chce mieć 4 światła pozycyjne, światła stop po staremu i światło przeciwmgłowe, przód natomiast chodzi o same kierunkowskazy które świecą się wraz z zapalonymi pozycjami cały czas włókno 5W a przy włączeniu kierunkowskazu miga te mocniejsze włókno 21W.

Czy może mi ktoś od początku do końca opisać co mi jest potrzebne oraz jak to wszystko podłączyć dodam że chodzi o podłączenie w samochodzie Honda Civic 6gen ej9 hatchback 3D '95r(nie coupe, nie sedan, nie Vgen). Światła są seryjne.

Myślę że dobre przerobienie tego tematu pomoże wielu forumowiczom i nie będzie się więcej powtarzał, więc struże prawa od pilnowania który temat się powtarza a który nie, nie będą już mieli bólu dupki:o

Dziękuje i pozdrawiam:D

Rudy_
24-03-14, 16:36
co mi jest potrzebne
oprawki dwuwłóknowe x4 (przód i tył ), żarówki dwuwłóknowe białe x2 (tył), pomarańcziowe x2 (przód), troche kabla itp
naprawde pełno jest tematów jak to połączyć...

sawis
24-03-14, 16:54
oprawki dwuwłóknowe x4 (przód i tył ), żarówki dwuwłóknowe białe x2 (tył), pomarańcziowe x2 (przód), troche kabla

Czyli listę rzeczy już mamy. Pisałem ze nie mogę znaleźć tego jedynego wyjątkowego, podaj mi może link do niego:cool:i co mam rozumieć pod pojęciem "itp" skoro jestem w tym zielony

Jeszcze niech tylko ktoś napisze jak to wszystko podłączyć od początku do końca i temat z głowy, zamknięty

Rudy_
24-03-14, 17:15
co mam rozumieć pod pojęciem "itp" skoro jestem w tym zielony
no zależy czy będziesz lutował czy skręcał.
ja w wyszukiwarce w ciągu kilku sekund wyszukałem :) :
Przód:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?147973-USDM-prz%F3d-na-pstryczek-INSTRUKCJA&highlight=usdm+instrukcja
Tył:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?67176-Poradnik-Lampy-USDM-Civic-VIgen-3drzwi&highlight=usdm+instrukcja

sawis
24-03-14, 17:24
No widzisz kolego, są lepsi i gorsi, pokazałeś że należysz do tych lepszych ja nie koniecznie;p a forum jest do tego żeby pomóc tym słabszym;) teraz jeszcze jeden słabszy bedzie czegoś takiego szukał i dzięki Tobie znajdzie:p a tak na serio to dzięki za pomoc:cool:

Rudy_
24-03-14, 17:31
No widzisz kolego, są lepsi i gorsi, pokazałeś że należysz do tych lepszych ja nie koniecznie;p a forum jest do tego żeby pomóc tym słabszym teraz jeszcze jeden słabszy bedzie czegoś takiego szukał i dzięki Tobie znajdzie a tak na serio to dzięki za pomoc
ehehehehe ;) no spoko, można i tak :)
no ja robiłem wg tych poradników i przód i tył i wszystko gra.
pzdr i powodzenia

ma1ster
24-03-14, 19:52
Warto w przypadku świateł USDM przednich zastosować włącznik z poziomu kabiny kierowcy, oraz przekaźnik, który będzie zwierał nam obwód... Na wypadek kontroli drogowej...

sawis
25-03-14, 12:21
ehehehehe ;) no spoko, można i tak :)
no ja robiłem wg tych poradników i przód i tył i wszystko gra.
pzdr i powodzenia

A przod robiles identycznie? Czy cos zmieniles?

Rudy_
25-03-14, 13:01
A przod robiles identycznie? Czy cos zmieniles?
ja mam na przłącznik i niezależne od postojówek