Zobacz pełną wersję : Civic VI Coupe - Woda w bagazniku
Witam.
Mam problem dotyczący kapiącej wody w bagażniku.
Uszczelniłem silikonem uszczelkę pod klapą bagażnika oraz całą blachę wokół klapy ale woda nadal się gdzieś dostaje.
Siedząc w środku na deszczu dopatrzyłem się że woda kapie w jednym miejscu:
http://imageshack.us/photo/my-images/46/lyj6.jpg/
Woda kapie z tej "dziurki"
Nie mam pojęcia skąd bierze się tam woda. Którędy może tam dopływać?
Proszę o pomoc bo w bagażniku robi się coraz większa wilgoć i wydziela się nie przyjemny zapach... :/
Woda dostaje się przez lampy :) Tam jest taka pianka która powinna robić za uszczelnienie ale nie działa.. Uszczelnij całe obwody lamp silikonem i powinno być dobrze. To standardowy problem coupe i temat często poruszany na forum.
Dzięki wielkie za szybka odpowiedz :)
Dziś wezmę się za naprawę ale dopiero wtedy kiedy przestanie PADAĆ... Ciężko zasnąć jak za oknem słyszę deszcz i wiem że bagażnik pływa :)
dam znać jak będą efekty.
Przy okazji, sprawdź czy masz odprowadzenie wody w bagażniku "odepchane". W podłodze jest kilka małych otworów, może 1-2 mm średnicy Którymi odprowadzana jest woda, i odpowietrzenie w postaci plastikowych kratek po bokach, które są widoczne po zdjęciu zderzaka. Tam też często się syf zbiera ;)
Marcin1792
24-03-14, 22:10
Warto też zabezpieczyć mocowania boczne zderzaka, mi tamtędy zasuwała woda :)
ja walczę z wodą w aerodeck i największym problemem były rozszczelnienia pod listwami dachowymi, możesz tez tam zobaczyć.
Woda dostaje się do bagaznika odpowietrznikami, pod swiatlami. Miałem podobny problem puki nie zainstalowalem lpg. Teraz woda ucieka wywiertem na kable ktore ida pod samochodem:)
mam coupe VI gen. i też dostaje mi się woda do bagażnika po lewej stronie. Podczas dzisiejszych opadów zauważyłem, że u mnie leci ona z pomiędzy zgrzewów blachy mniej więcej w miejscu gdzie biegnie linka otwierania klapy bagażnika? Którędy woda się dostaje, że wypływa w tym miejscu? Co może być przyczyną? Miał ktoś taki problem? Co z tym zrobić?
chudypiter
27-04-14, 00:16
mam coupe VI gen. i też dostaje mi się woda do bagażnika po lewej stronie. Podczas dzisiejszych opadów zauważyłem, że u mnie leci ona z pomiędzy zgrzewów blachy mniej więcej w miejscu gdzie biegnie linka otwierania klapy bagażnika? Którędy woda się dostaje, że wypływa w tym miejscu? Co może być przyczyną? Miał ktoś taki problem? Co z tym zrobić?
Ściągnij listwy idące wzdłuż dachu, są tam zgrzewy dachu z ramą błotnika. U mnie, pod tą listwą przy szybie tylniej popękała mastyka, i leciało do bagażnika ( nawet szybę tylną wyjmowałem niepotrzebnie )
Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę te listwy. Też już myślałem o ściąganiu szyby...