PDA

Zobacz pełną wersję : Civic VI Coupe - Woda w bagazniku

Callme
24-03-14, 10:56
Witam.
Mam problem dotyczący kapiącej wody w bagażniku.
Uszczelniłem silikonem uszczelkę pod klapą bagażnika oraz całą blachę wokół klapy ale woda nadal się gdzieś dostaje.
Siedząc w środku na deszczu dopatrzyłem się że woda kapie w jednym miejscu:
http://imageshack.us/photo/my-images/46/lyj6.jpg/
Woda kapie z tej "dziurki"
Nie mam pojęcia skąd bierze się tam woda. Którędy może tam dopływać?

Proszę o pomoc bo w bagażniku robi się coraz większa wilgoć i wydziela się nie przyjemny zapach... :/

KubEm
24-03-14, 11:12
Woda dostaje się przez lampy :) Tam jest taka pianka która powinna robić za uszczelnienie ale nie działa.. Uszczelnij całe obwody lamp silikonem i powinno być dobrze. To standardowy problem coupe i temat często poruszany na forum.

Callme
24-03-14, 11:31
Dzięki wielkie za szybka odpowiedz :)
Dziś wezmę się za naprawę ale dopiero wtedy kiedy przestanie PADAĆ... Ciężko zasnąć jak za oknem słyszę deszcz i wiem że bagażnik pływa :)
dam znać jak będą efekty.

KubEm
24-03-14, 11:42
Przy okazji, sprawdź czy masz odprowadzenie wody w bagażniku "odepchane". W podłodze jest kilka małych otworów, może 1-2 mm średnicy Którymi odprowadzana jest woda, i odpowietrzenie w postaci plastikowych kratek po bokach, które są widoczne po zdjęciu zderzaka. Tam też często się syf zbiera ;)

Marcin1792
24-03-14, 22:10
Warto też zabezpieczyć mocowania boczne zderzaka, mi tamtędy zasuwała woda :)

pezeet
25-03-14, 20:43
ja walczę z wodą w aerodeck i największym problemem były rozszczelnienia pod listwami dachowymi, możesz tez tam zobaczyć.

veno11
31-03-14, 20:43
Woda dostaje się do bagaznika odpowietrznikami, pod swiatlami. Miałem podobny problem puki nie zainstalowalem lpg. Teraz woda ucieka wywiertem na kable ktore ida pod samochodem:)

ARC3
27-04-14, 00:10
mam coupe VI gen. i też dostaje mi się woda do bagażnika po lewej stronie. Podczas dzisiejszych opadów zauważyłem, że u mnie leci ona z pomiędzy zgrzewów blachy mniej więcej w miejscu gdzie biegnie linka otwierania klapy bagażnika? Którędy woda się dostaje, że wypływa w tym miejscu? Co może być przyczyną? Miał ktoś taki problem? Co z tym zrobić?

chudypiter
27-04-14, 00:16
mam coupe VI gen. i też dostaje mi się woda do bagażnika po lewej stronie. Podczas dzisiejszych opadów zauważyłem, że u mnie leci ona z pomiędzy zgrzewów blachy mniej więcej w miejscu gdzie biegnie linka otwierania klapy bagażnika? Którędy woda się dostaje, że wypływa w tym miejscu? Co może być przyczyną? Miał ktoś taki problem? Co z tym zrobić?
Ściągnij listwy idące wzdłuż dachu, są tam zgrzewy dachu z ramą błotnika. U mnie, pod tą listwą przy szybie tylniej popękała mastyka, i leciało do bagażnika ( nawet szybę tylną wyjmowałem niepotrzebnie )

ARC3
27-04-14, 16:35
Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę te listwy. Też już myślałem o ściąganiu szyby...