Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Amory i sprężyny Civic VI EJ9

.LukAs.
22-03-14, 15:22
Siema. :) Kilka dni temu sprowadziłem Civica VI Ej9 (I rej. 2001r.). Mój problem dotyczy amorków i sprężyn. Samochód jest twardszy niż seria, lepiej trzyma się na zakrętach i siedzi jakby odrobinę niżej. Sprawdzałem i ma niebieskie sprężyny o oznaczeniu S02F0 i amorki 08W60-S02-... (końcówki nie mogę rozczytać, wrzucam zdjęcie) . Z tego co wiem to jest to zestaw, z którym wyjechał z fabryki, gdyż jest to opisane w briefie jako seryjna zmiana. Nie wiecie może co to jest za zestaw? Ogólnie facet, który go kupował trochę zainwestował bo kupił jeszcze pakiet dokładek i kilka innych rzeczy (też nie wiem czemu, ale wpisane w brief :P ). Muszę dokładnie opisać samochód, a nie wiem co o nich napisać.
Z góry dzięki za pomoc. :)

http://i.imgur.com/R0sCNFTl.jpg

kubaszow
22-03-14, 15:56
Jesli to auto z niemiec to springi moga byc Nippony, bardzo czesto auta z niemiec maja te wlasnie spezyny.
Takie same mialem u siebie, po kupnie auta.

.LukAs.
23-03-14, 10:55
Ale to jest jakaś inna opcja? Mi to wygląda dokładnie tak jak w moim byłym EJ2. Inne amorki i obniżone niebieskie springi. Żeby nie przekłamywać chyba opiszę, że ma usportowione zawieszenie z niebieskimi sprężynami. Dużo czasu czytałem i gdzieś w katalogach znalazłem, że była opcja kupna tego civica z delikatnym usztywnieniem i obniżeniem. Koleś, który kupował ten samochód w salonie był dobry, wybrał D14, a do tego dołożył wszystko co tylko było dostępne. Full opcja, zawias, komplet ori dokładek, spoiler itp. itd. :) Swoją drogą bardzo mnie ciekawi ile kosztowało takie ej9 1,4 z takim doposażeniem jako nówka w salonie.. Ale szczerze mówiąc jest to pierwszy sprowadzony przeze mnie samochód, w którym każda dodatkowa opcja (amory i springi, dokładki itp.) jest wbita od nowości w Brief.

kubaszow
23-03-14, 12:40
To w takim razie zostaja springi ProTeca, sa wlasnie niebiekie i civic wychodzil seryjnie w wersji ProTec.

Fawor
23-03-14, 13:30
Ja 3 tygodnie temu kupiłem swój dupowóz też z niebieskimi sprezynami. Wczoraj wymianialem na gwint i okazały sie Nipponami. Bardzo spoko setup na ulicę, dla mnie wręcz trochę za miękki :)

kubaszow
23-03-14, 13:38
ardzo spoko setup na ulicę
Dokldnie, przejezdzilem na nich 3lata, moze delikatnie twardsze od eibacha, bardzo fajny spring.

.LukAs.
25-03-14, 01:35
Jeździ się na nich bardzo dobrze. Zaskakujące podobieństwo do pro-teca. Ogólnie idealny kompromis między twardością a wygodą. :)