Zobacz pełną wersję : Civic sport 1.6 problem
Witam kolega ma mały problem z Hania a mianowicie gdy wrzuci luz i dal pedał gazu do oporu zatrzymuje się na 4 tysiącach i dalej nie idzie tylko strzela co może byc przyczna ? silnik pracuje równo obroty eis trzymają ogólnie
To zabiezpieczenie "antyidiota".
hehe tak mi się wydawało ale coś gadał ze miał wcześniej seata i mógł tak własnie na luzie dać na max obroty Ja nigdy takich rzeczy nie sprawdzalem swoim samochodzie :) jedynie na biegach :) A zapytałem was na forum bo ja sie nie znam na samochodach tak dobrze :)
A nie swieci sie check? Jak chodzi na trybie awaryjnym to odcina przy 4tys.
Nie , sporty polifty maja taka jakby procedure startu. ( nie wiem jak inne modele, ktore maja ) ale jest to normalne i tak ma byc
Iwillpownya
22-03-14, 15:46
Witam jestem tu nowy,
podpinam się do tematu żeby nie zakładać nowego, więc tak, posiadam civica VII 1.4 D14Z6, zakupiłem go niedawno sprowadzony z niemiec, wszystko elegancko chodzi fakt faktem przy zakupie mocne niedopatrzenie praktycznie nie posiadał oleju w silniku i przejechane na takim stanie zostało około 80km, silnik pracuje niby estetycznie lecz jest jeden mankament wywaliło mi na komputerze check engine, mechanik wyczyścił jakiś czujnik trudno mi teraz określić który, wczoraj kontrolki check engine nie było po przejechaniu około 14-16km znowu wywaliło, i jeszcze jedna sprawa gdy go odpalam obroty są poniżej 900 obrotów po przegazowaniu wraca do 1k i potem znowu spada, wczoraj 2 razy mi zgasł, w silniku słychać cykanie, jest równe, bez żadnych zmian cyklicznych. Wymieniony rozrząd oleje i filtry, kable jak i świece jak to powiedział mechanik, że są dobre.
W tym silniku nie ma kabli to po 1.
Sprawdź jaki błąd pokazuje komputer.
Zawory były regulowane?
Cykać mogą też wtryski.
Sprawdź poziom oleju.
Iwillpownya
27-03-14, 19:21
wyszedł błąd P0325 czujnik spalania stukowego, w poniedziałek jadę na wymianę, olej i filtry były zmieniany, ale czy jest prawdopodobieństwo że przy tej usterce będzie spalał olej? mam wrażenie jakby go coraz mniej na bagnecie było