monley
03-05-08, 11:44
Witam :aloha:
Zbliża się wielkimi krokami remont mojego D15b2, obecnie na 1000km spala 0,9l oleju, pierścienie są do wymiany. Jak go będę remontował to chciał bym założyć głowicę od z6 i mieć V-teca oraz wielopunktowy wtrysk paliwa. Mam kilka pytań;
-co będzie mi dokładnie potrzebne
-ile w przybliżeniu będą kosztowały mnie części żeby mieć V-teca
-ile kosztują dobre tłoki i pierścienie, takie które kiedyś wytrzymają utorbienie (gdzie je kupić)
-ile kosztują panewki korbowodowe i uszczelka pod głowicę od Z6 lub Y8
-za ile można dostać komputer P28 i wiązkę silnikową (bo chyba tylko wiązka silnikowa będzie mi potrzebna, pozostałe wtyczki do komputera będą pasować do komputera P28? nadwozie EG4)
-na jaki przyrost mocy można liczyć?
-w jakich granicach będzie oscylowało spalanie :)
Zbliża się wielkimi krokami remont mojego D15b2, obecnie na 1000km spala 0,9l oleju, pierścienie są do wymiany. Jak go będę remontował to chciał bym założyć głowicę od z6 i mieć V-teca oraz wielopunktowy wtrysk paliwa. Mam kilka pytań;
-co będzie mi dokładnie potrzebne
-ile w przybliżeniu będą kosztowały mnie części żeby mieć V-teca
-ile kosztują dobre tłoki i pierścienie, takie które kiedyś wytrzymają utorbienie (gdzie je kupić)
-ile kosztują panewki korbowodowe i uszczelka pod głowicę od Z6 lub Y8
-za ile można dostać komputer P28 i wiązkę silnikową (bo chyba tylko wiązka silnikowa będzie mi potrzebna, pozostałe wtyczki do komputera będą pasować do komputera P28? nadwozie EG4)
-na jaki przyrost mocy można liczyć?
-w jakich granicach będzie oscylowało spalanie :)