PDA

Zobacz pełną wersję : Zamek tylnej klapy (bagażnika)

IISonicII
21-03-14, 13:49
Witam, kupiłem w sobote Civica EU7.
w niedziele pod sklepem okazalo sie nie zamyka sie bagaznik. ( bo kto by sprawdzil przy zakupie)...
po sciagnieciu plastikow pojawil sie taki widok
http://images61.fotosik.pl/784/ec1ff35bf6b196b6.jpg

Widac ze kilka wtyczek wisi luzem. Nie wiem czy brakuje jakiegos kabla czy tak ma być.
Dodam jeszcze ze kluczyk z bagaznika sie nie przekreca a po za tym i tak nie jest do niczego podłaczony (jak widac na zdjeciu)
ani nie odchodzi z niego zadna linka?
czy ma ktos moze podobna fotke z dzialajaca instalacja albo pomysl co moze byc nie tak?

PrivoXy
24-03-14, 18:27
Linka odchodzi, wychodzi z prawej strony zamka (patrząc na zdjęcie, przy samym dole I zawija naokoło wprost do klamki (chyba, że to przez zdjęcie zlewa się z tym kablem który idzie do góry). Co do zamka, to może spróbuj mu psiknąć tam odmrażacza choćby, żeby go przesmarować, może po prostu nieużywany się zastał. Jeśli chodzi o samą klamkę, to u mnie np. Była zardzewiałe to mocowanie przy sprężynie. Wystarczy trochę oczyścić, przekręcić ten drut, który idzie przez całą klamkę, porządnie zalać WD-40, wyczyścić ew. przeszlifowane elementy podmalować jakąś farbą ochronną (Bez znaczenia nawet kolor na upartego, ta strona i tak nie jest widoczna z zewnątrz) A i jak będziesz ściągał tylnią listwę gdzie są zamocowane światełka oświetlenia tablicy, to uważaj, bo potrafią być pordzewiałe nieźle i ciężko je wykręcić

Patrzyłem w książkę serwisową jeszcze, odnośnie elektryki, to przewód, który wychodzi od zamka, powinien być spięty z tym, który wychodzi bezpośrednio od zamka, pytanie tylko, czy rozłączył się jakimś cudem sam, czy ktoś go celowo nie rozłączył.