PDA

Zobacz pełną wersję : Głośne buczenie w głośnikach

eXcential
02-05-08, 19:39
Wczoraj włączając radio pojawiło się bardzo głośne buczenie w głośnikach. Nie ma ono powiązania z głośnością w radiu itp, po prostu jest głośne przerywane buczenie. Gdzies na forum wyczytałem, że może to być spowodowane przez pętle masy, spróbowałem pociągnąć masę do radia gdzieś z karoserii ale nie dało efektu...

vtec
02-05-08, 22:48
A z radia jakbyś pociągnął bezpośrednio do aku?? Bo zakłócenia mogą iść od osprzętu silnika.

eXcential
03-05-08, 08:33
Te buczenie pojawiło się naglę. Przez kilka miesięcy było wszystko OK. Poza tym nie są to żadne zakłucenia, świsty tylko głośnne przerywane buczenie, gdzie nie da się w aucie wysiedzieć kilku sekund... Poza tym + do radia idzie z aku, wczoraj też podpinałem - z aku i bez efektu

Cubus
03-05-08, 12:03
Spróbuj inne radio wsadzić i sprawdź, możliwe że coś się pokopało z końcówką mocy w radiu.

eXcential
04-05-08, 08:18
Na razie jest OK, wykręciłem głośnik z drzwi i jest duże prawdopodobieństwo ze jeden z kabli się odpiął i zwarł się z drugim

fajgus
06-05-08, 10:08
mi niedawno głosniki syczały w rytm silnika...im wysze obroty tym wyzszy ton syczenia...jak bym mal TURBO hehe...w moim przypadku wyszlo ze kabelek masowy ledwo stykał się z karoseria :P przywalilem go solidnie i juz nie mam TUBRO :P