Zobacz pełną wersję : Głośne buczenie w głośnikach
Wczoraj włączając radio pojawiło się bardzo głośne buczenie w głośnikach. Nie ma ono powiązania z głośnością w radiu itp, po prostu jest głośne przerywane buczenie. Gdzies na forum wyczytałem, że może to być spowodowane przez pętle masy, spróbowałem pociągnąć masę do radia gdzieś z karoserii ale nie dało efektu...
A z radia jakbyś pociągnął bezpośrednio do aku?? Bo zakłócenia mogą iść od osprzętu silnika.
Te buczenie pojawiło się naglę. Przez kilka miesięcy było wszystko OK. Poza tym nie są to żadne zakłucenia, świsty tylko głośnne przerywane buczenie, gdzie nie da się w aucie wysiedzieć kilku sekund... Poza tym + do radia idzie z aku, wczoraj też podpinałem - z aku i bez efektu
Spróbuj inne radio wsadzić i sprawdź, możliwe że coś się pokopało z końcówką mocy w radiu.
Na razie jest OK, wykręciłem głośnik z drzwi i jest duże prawdopodobieństwo ze jeden z kabli się odpiął i zwarł się z drugim
mi niedawno głosniki syczały w rytm silnika...im wysze obroty tym wyzszy ton syczenia...jak bym mal TURBO hehe...w moim przypadku wyszlo ze kabelek masowy ledwo stykał się z karoseria :P przywalilem go solidnie i juz nie mam TUBRO :P