PDA

Zobacz pełną wersję : eg3 swap na d16y8/y2 potrzebna pomoc z elektryka

miichalek
20-03-14, 10:14
Witam
ostatnio kupiłem kompletny swap z 6 gena (d16y8) ale na silniku jest d16y2 mam calego kompa wiazke silnikowa i ta pod deche wraz ze skrzynkami bezpecznikow.
silnik jest wyjety juz (d13) wiazki stare wywleczone z komory i z pod deski puscilem nowa tą co dostalem i pojawia sie klopot bo nie ma kostki aby podlaczyc tylne swiatla itp... dodam ze wiekszosc kosrtek luks pasuje jest problem najwiekszy z tymi od tylnych swiatel .
Dadam tez ze wiazka nie jest chyba z anglika bo a dlugosc wszystko pasuje i nie widac zeby byla przedluzana. I jest sporo kostek poaranczowych ale to chyba abs ? ja u siebie nie mam ale to chyba nie klpot akurat. no i wiazka i silnik jest z 6 gena.

Stąd prośba o pomoc czy ktoś z was mial juz z tym do czynienia i czy bylibyscie w stanie pomoc

z góry dziękuję

FaziRBK
21-03-14, 00:10
Jakie masz oznaczenie na kompie?. Bo d16y2 jest z 6gena ale z angola, d16y8 jest z 6 gena z Japońca ej8.
Jedyny problem jest taki, że wiązki z 6 gena nie pasują do 5 :) Najlepiej jak swoje przerobisz pod obd1 + komp do tego z mapą pod dany silnik.
A odnośnie pomarańczowych kostek to owszem są od absu. I swoją drogą jeśli masz eg3 to oczywiście bak z pompą i filtrem paliwa wymieniłeś na ten z eg4/eg5/eg6 etc. ?

miichalek
21-03-14, 08:16
tak mam pompe od tego d16y2 musze jeszcze ogarnac bak komp nie wiem nie widzialem tam oznaczenia gdzie go szukac ? komp jest jakby z dwoch polaczony . podpowiedziano mi ze najlepiej kupic wiazke kabinowa i silnikowa od d16z6 i bedzie git. czy jesli wiazki dam od z6 to komp zostaje ten ktory mam tak ?

FaziRBK
21-03-14, 17:54
Zależy na jakiego obd masz kompa. A ten drugi mniejszy ecu to od absu jest, podaj mi oznaczenie tego większego. Napisz mi co za komputer to rozwieje Twoje wątpliwości.

HEG8
21-03-14, 18:00
Pokaż ten swap na fotach bo nie wiadomo w końcu czy masz Y8 czy Y2... Słupek Y2 ale na jakim osprzęcie? Potrzebna Ci wiązka kabinowa (silnikowa pewnie też) z D15B7/D16Z6 na OBD1. Masz jakieś wyposażenie w tym swoim EG3? Ile dałeś za ten swap?