Zobacz pełną wersję : Wskazóki jak zamontować
Witam, mam problem ze wskazówkami ;/ .
Civic VI 5D 1.4 90HP . Z początku wymieniłem podświetlenie na ledy . Zauważyłem że po wymienie dalej świecą tak samo ( jasny żółty ). Postanowiłem ściągnąć wskazówki i zobaczyć czy nie ma jakiegoś plastiku od dołu . Okazało się że na tarczach jest taki nalot i blokuje to światło. Po wyczyszczeniu tego ładnie ledami świeci. Teraz mam problem z tym że obroty po odpaleniu i zagrzaniu pokazuje mi 2 tyś. A auto chodzi cicho jak zawsze. Proszę o pomoc jak zamontować dobrze wskazówki ;/ .
Jak zdejmowałeś wskazówki, to teraz trzeba ponownie wyskalować licznik i obrotomierz, czyli zdjąć ponownie wskazówki i założyć w ich poprzednim miejscu.
wrobel_junior
20-03-14, 08:38
walnij sobie 100 przed zakładaniem zeby ci sie raczki nie telepały i musisz trafic idealnie w takie miejsce jak wskazówka opada po zgaszeniu silnika , najlepiej jak bys podpatrzył u kogos na jakim poziomie jest
Tak naprawdę wskazówka opada minimalnie (nie pamiętam dokładnie ile) poniżej podparcia i trzeba ją tak założyć, a potem przerzucić na drugą stronę oparcia. Nie pamiętam czy to w hondzie czy gdzieś indziej, ale była tam zaznaczona taka malutka kreseczka, niewidoczna po złożeniu licznika, na którą trzeba było wycelować.
Niewiem czy nie stało się coś z tym obrotkiem , ponieważ wskazówka po zgaszeniu zatrzymuje się w dziwnym momencie, oraz nie opada płynnie ;/.
A co do tej kreseczki, jeśli ją ustawie tak jak jest tam to niestety ale mam coś koło 3 tyś obrotów ;/. Najbliżej możliwych obrotów mam jak ustawie wskazówke pionowo do dołu . ( nie ma założonego jeszcze ogranicznika )
https://www.youtube.com/watch?v=TeS7YeICbPE&feature=youtu.be
Sory za filmik że pod kątem ale miałem chyba wyłączoną rotacje w telefonie i coś się porobiło
spróbuj ustawić wskazówkę na tą kropkę na dole (zaraz obok kropki od mocowania tarczy)
W 5g po takim ustawieniu podobno się sam skalował, a za odnośnik brał miejsce gdzie była oparta wskazówka.
Dzięki za szybką pomoc, odezwe się gdzieś za godizne co i jak . Ide posprawdzać i ustawię ;) .
Jeszcze zauważyłem problem że wcześniej jeśli popchnąłem lekko ( tak do 60 ) wskazówke to ona opadała sama , teraz niestety nie opada .
Chyba będe musiał szukać nowego licznika lub kogoś kto będzie miał samą tą część ale to będzie trudne ;/ .
jak chcesz mam cały licznik z MB2, ale próbuj jeszcze z ustawieniem wskazówek.
Niestety lipa ;/ Ustawiałem , chodzi czasami i się zacina wskazówka. Zauważyłem że jest zbyt luźna. Chyba przy zakładaniu przycinąłem ją za bardzo ;/ .
Skąd jesteś i ile byś chciał za licznik ;p
karolzales
20-03-14, 16:54
Niestety lipa ;/ Ustawiałem , chodzi czasami i się zacina wskazówka. Zauważyłem że jest zbyt luźna. Chyba przy zakładaniu przycinąłem ją za bardzo ;/ .
Skąd jesteś i ile byś chciał za licznik ;p
miałem to samo w ma i prosta sprawa i wskazuje dokładnie z gps jak cos to pw