Zobacz pełną wersję : Honda Civic V 1.3 16v - pomoc w sprawie obrotomierza
Witam. Kupiłem niedawno Honde Civic V 1.3 16v. Czy ktoś mógłby mi pomóc w kwestii takiej, że jak wiadomo honda ta posiada tablice rozdzielczą na której jest wskaźnik prędkości, temperatury i paliwa. Zastanawiam się nad kupnem tablicy w której występuje też obrotomierz i tu mam problem bo nie wiem jaką tablicę kupić żeby pasowała rozmiarowo, czy kostki będą pasowały i czy obrotomierz będzie działał. Liczę na pomoc w tym temacie
Ewentualnie gdybym kupił osobny obrotomierz to w jaki sposób można by go było podpiąć? Która opcja jest lepsza?
PIMPEK_EJ2
19-03-14, 23:01
Nie ten dział!!
pasowac bedzie kazdy licznik z v gena z obrotmierzem roznia sie red linem
działąc z marszu nie bedzie trzeba doprowadzic sygnał
a co to jest ten red line? Jestem w tej kwestii amatorem dlatego szukam tu pomocy. I skąd puścić ten sygnał?
red line-to jest to czerwone pole na obrotku np.od 7,5 tys obrotoww gore(tak tylko w kwesti teori te wartosci podalem:D),co do obrotka to nie baw sie w zadne zewnetrze obrotki,kup caly licznik znajdz tutorial na ten temat i heja do roboty!wszystko pasi p&p od kazdego 5gena moze byc
Niczego nie trzeba doprowadzać.
Kupujesz licznik z obrotomierzem (teraz można już znaleźć za 70zł nawet) i przekładasz. Wtyczki i wszystko pasuje, nic nie musisz robić, tylko wymienić licznik. Jak chcesz swój przebieg, to możesz ewentualnie przełożyć swój prędkościomierz - trzy śrubki.
Dzięki wielkie. Więc następna wypłata i inwestuje w licznik ;)