Zobacz pełną wersję : Alarm - podlaczenie do czujnika otwierania drzwi
WItam wiecie jak mozna sie podlaczyc do czujnika otwartych drzwi. Bezposrednio brac sygnal tam z czujnika przy drzwiach czy moze jest gdzies gniazdo w kostce odpowiedzialne za to zeby dawalo syngal jak drzwi sa otwarte z prawej albo lewej strony. ?? A i jeszcze jedno. Wie ktos moze jak rozebrac tylna klape ? chcialbym podlaczyc silownik do zamka bagaznika. Tylko nie bardzo wiem jak zdjac ten plastik a nie chce niczego polamac :)
co do plastiku to jest wciskany , ma zaczepy zatrzaskowe [wystarczy lekko podwadzic i pociagnac] a co do alarmu to u siebie sygnal wialem z przewodu z czujnika otwarcia drzwi , poprostu obralem go troche z izolacji i polutowalem :aloha:
a ten przedow otwarcia drzwi znalazles gdzies bezposrednio przy czujniku ? czy gdzies w izolacjach pod kierownica gdzie sa chyba prawie wszystkie wiazki. ???
od drzwi to jest w wiązce gruby zielony z czerwonym paskiem zazwyczaj
Właśnie wczoraj zakładałem alarm w mojej Vgen, więc jestem na świeżo :D Czujnik drzwi podpinałem pod lampkę wewnętrzną górną, zapala się niezależnie które drzwi otworzysz. U mnie był to kabel coś a'la błękitny z czerwonym paskiem, dość gruby. Znalazłem go w złączu konektorowym pod bezpiecznikami po lewej stronie, troche głębiej niż same bezpieczniki. Trzyma się na plastikowej spince. Zresztą jak masz miernik/próbnik to znajdziesz go bez problemu. Po otwarciu drzwi pojawia się na nim masa.
dokladnie mam miernik :) wiec bede szukal dzieki za odpowiedzi
killer-k21
11-05-08, 00:03
Właśnie wczoraj zakładałem alarm w mojej Vgen, więc jestem na świeżo :D Czujnik drzwi podpinałem pod lampkę wewnętrzną górną, zapala się niezależnie które drzwi otworzysz. U mnie był to kabel coś a'la błękitny z czerwonym paskiem, dość gruby. Znalazłem go w złączu konektorowym pod bezpiecznikami po lewej stronie, troche głębiej niż same bezpieczniki. Trzyma się na plastikowej spince. Zresztą jak masz miernik/próbnik to znajdziesz go bez problemu. Po otwarciu drzwi pojawia się na nim masa.
ja mam problem z alarmem chodzi o to ze wszystko mam podlaczone i plyta glowna oddaje dziwny glos takie pykanie gdy podlacze pod prad i nie dzialaja mi silowniki ale sa podlaczone i ciezko mi znalezc kable migaczy probowalem od przycisku awaryjek ale niewiem ktore to sa jest tam 8 kabli prosze o pomoc ja mam eg3 dzieki
jesli chodzi o kierunkowskazy to kolo bezpiecznikow pod kierownica masz taka zielona wtyczke z wziazka . bierzesz neonowke lub miernik podlaczasz mase a plusem wpinasz sie(np szpilka) po kolei z wlaczonym kierunkowskazem pierw w jedna potem w druga strone , zaplon tez wlaczony i szukasz sygnalu. Byly to kabelki koloru zielonego z jakas linia ale nie pamietam dokladnie.