Zobacz pełną wersję : Pilot centralnego zamka Civic VTI
Witam, jako że nie znalazłem pomocy w podobnych postach postanowiłem założyć nowy wątek. Jestem świeżym posiadaczem Hondy Civic EK4 3d Vti rok 1995 grudzień samochód nabyłem z 3 kluczykami ( 2 czarne i 1 czerwony) niestety pilot poprzedniemu właścicielowi zaginął :( a otwieranie auta z kluczyka jest uciążliwe. Z tego co udało mi się ustalić to że centralny jest fabryczny i że jeszcze jakiś czas temu pilot działał, wygląd pilota najprawdopodobniej był taki http://allegro.pl/klucz-kluczyk-pilot-rover-600-honda-civic-okazja-i4052356269.html i teraz moje pytanie czy jeśli dokupię taki pilot mogę go zaprogramować jakoś w swoim aucie żeby móc otwierać drzwi z pilota ?? Dodam jeszcze że w Aso jest taka możliwość ale kosztuje 950 zł więc szukam tańszego rozwiązania i w serwisie powiedzieli ze pod takim NR można schemat zobaczyć NR 72147 S04 G01 znalazłem ale mi to nic nie mówi. Z góry dziękuję osobom które mogą się wypowiedzieć w tym temacie.
Kazik_h9w3
19-03-14, 17:23
A nie mozna jakos odbiornika wymienc razem z pilotem jak to jest w 5d
rosiniak99
19-03-14, 20:27
nic nie wymieniaj, jak masz ori centralkę Hondy to zaprogramujesz ori pilota mniej więcej w minutę ;)
Za 950zł to ja Ci wstawię centralkę, dam pilota w nowej obudowie, zaprogramuje i jeszcze flaszkę wypijemy ;)
Programowanie pilota Hondy - instrukcja dostępna również w manualach
Jak:
- niezbędne są wszystkie piloty zdalnego sterowania,
- maksymalnie można zaprogramować 3 piloty zdalnego sterowania.
- włączyć zapłon
- następujące czynności powtórzyć trzykrotnie:
*w ciągu 4 sekund: naciśnij przycisk zablokowania lub odblokowania.
*w ciągu 4 sekund: wyłączyć zapłon.
*w ciągu 4 sekund: włączyć zapłon.
*w ciągu 4 sekund: naciśnij przycisk zablokowania lub odblokowania.
- Samochód zostanie zablokowany i odblokowany
- w ciągu 9 sekund:
* Naciśnij przycisk zablokowania lub odblokowania pierwszego pilota
* Samochód zostanie zablokowany i odblokowany
* Naciśnij przycisk zablokowania lub odblokowania drugiego pilota
* Naciśnij przycisk zablokowania lub odblokowania trzeciego pilota
- wyłączyć zapłon
- wyciągnąć kluczyk
- sprawdzić działanie wszystkich pilotów zdalnego sterowania
Ja zakupiłem takiego pilota (nowa obudowa) oczywiście w CR-V można otworzyć klapę z pilota :D
http://img203.imageshack.us/img203/9233/idkm.jpg
Ok ale czy ten pilot z linka będzie dobry bo widzę że ty masz inny chyba od gen VII no i jest napisane ze potrzebne sa wszystkie 3 piloty a jak ja będę miał tylko jeden czy operacja programowania się nie zmieni ??