Zobacz pełną wersję : Jak odkleić naklejkę rejestracyjną z przedniej szyby?
Panowie mam takie pytanie. Otóż czeka mnie wymiana przedniej szyby no i słyszałem gdzieś, że tą naklejkę rejestracyjną można dostać tylko raz. Czy to prawda??
No i czy da się ją w jakiś sposób odkleić tak, żeby jej nie zniszczyć i żeby dało się ją potem nakleić na nową szybę?
Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi w jaki sposób to zrobić więc przed jakimikolwiek próbami chciałem się was poradzić.
Jak ktoś już to robił to niech pisze - będzie konkretne info dla innych
:aloha:
Podjedź do dobrego szklarza to ci za piwko odklei - mi przy wymianie szyby odkleił bez żadnych strat - podobno podgrzewają szybę od zewnętrznej strony i jednym zdecydowanym ruchem podcinają ostrym narzędziem, aczkolwiek nie polecam eksperymentowania na własnej - powodzenia
z tego co wiem to możesz po prostu dokupić drugą nalepkę w urzędzie - koszt bodajże 25PLN
Podgrzać suszarką i lekko odciągać. Jesli bedzie Ci wymieniać zakład to sami Ci to zrobią. Jesli sie zniszczy to nowa naklejka kosztuje 16.50 w wydziale komunikacji
Podgrzać suszarką i lekko odciągać.
ymmm
za słabo podgrzeje tą suszarką,szyba szybko sie schłodzi,a naklejka zacznie sie rozwarstwiac tzn. ten nadruk na niej
tylko opalara
piotrek-mi
01-05-08, 22:32
Z tego co wiem, to ta naklejka jest na "raz", nowa jak ktoś napisał kosztuje 16.50zł. Nie warto się bawić w odklejanie. Proponuję "nówkę sztukę" i po kłopocie za pare złotych...
Ta naklejke usuniesz w bardzo prosty sposob tak jak ja to robie, ze za kazdym razem mi odchodzi cala...
Potrzebne:
duzo szmat jakis do podlozenia
nowy jakis dobry plyn do mycia szyb ( w sumie ja robilem to na nowym plynem do szyb tesco ale lepiej jakis dobry)
A wiec:
Podkladasz szmaty na desce rozdzielczej pod naklejka dobrze zeby nic nie zalac...trzymajac jedna szmatke nad naklejka, spryskujesz naklejke plynem do mycia szyb tak naprawde konkretnie(1/3 pojemnika) namaczasz jeszcze szmatke i dokladnie starasz sie zeby naklejka byla jak najlepiej "nasaczona ", potem lekko nozem (albo paznokciem) zlapiesz ja od rogu i odejdzie cala i ba malo tego bedzie sie jeszcze kleila..
robilem to juz 3 razy i zawsze mi wychodzilo
(kolega fachowiec podpowiedzial)