Zobacz pełną wersję : Felgi 8J i ET45 - czy wejdą?
Witam
Z tego co mi wiadomo, fabrycznie mamy alu 17" 7J i ET55
Chciałem założyć dystanse i podobno takie ok. 2-2.5 cm mogą być i nic nie obciera, jednak znalazłem felgi 17" o szerokości 8J i ET45 - pytanie czy to wejdzie? Ma ktoś u siebie taką lub zbliżoną konfigurację?
pozdrawiam
butler.gdansk
18-03-14, 08:25
Tak wejdzie, i będzie bardzo ładnie siedzieć.
taki fajny temat (http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10768-Felgi-i-opony-w-Civic-VIII-gen/page165) - zeby nie zakladac nowego :-)
Witam
Z tego co mi wiadomo, fabrycznie mamy alu 17" 7J i ET55
Chciałem założyć dystanse i podobno takie ok. 2-2.5 cm mogą być i nic nie obciera, jednak znalazłem felgi 17" o szerokości 8J i ET45 - pytanie czy to wejdzie? Ma ktoś u siebie taką lub zbliżoną konfigurację?
pozdrawiam
Ja mam 18x8 cali z et 45, jest bardzo dobrze, nie ma obawy ze wyjdą za obrys błotniaka, czy będą dotykać nadkoli. Oczywiście przy17 calach wyższa opona by zachować średnicę całego koła.
Jakie max Et przy 18x8" żeby nic nie tarło przy obnizonym aucie?
Pojawiły się opinie że przy 8x18 max et to 40 , ja mam et 38 i jutro zakładam koła letnie - pośmigam po nierównościach i dam cynk czy coś obciera.
Dzisiaj wstępnie przetestowałem nowy felunek i potwierdzam przy 8x18 et38 w moim 3d typeS nic nie przyciera, probowałem ostrych skrętów, i szybszego przejazdu przez muldy - oprócz tego że w porównaniu do zimowych 16 jest twardo jak cholera to wszystko pasi ladnie.
W przyszłym miesiącu mam plan na springi eibacha -25 + ewentualnie śruby mimośrodowe - zobaczę jak to wszystko będzie ze sobą współpracowało :)